Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε ώστε να χάσουν τα υγρά τους.
Σοτάρουμε γρήγορα τις γαρίδες με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο, γυρίζοντάς τες κι απ’ τις δύο πλευρές, χωρίς να τις αφήσουμε να ψηθούν παρά μόνο να μαλακώσουν.
Ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο ραντίζοντάς τα με το χυμό του λεμονιού. Πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στα κολοκυθάκια.
Βγάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες και αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με τα μισά φύλλα μέντας. Πλένουμε τη σγουρή σαλάτα, την ψιλοκόβουμε και τη μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τις γαρίδες, τις φράουλες με τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα φύλλα μέντας. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το λάδι μέντας και τελειώνουμε με κομμένες λωρίδες από τη φλούδα του λεμονιού.
Σοτάρουμε γρήγορα τις γαρίδες με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο, γυρίζοντάς τες κι απ’ τις δύο πλευρές, χωρίς να τις αφήσουμε να ψηθούν παρά μόνο να μαλακώσουν.
Ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο ραντίζοντάς τα με το χυμό του λεμονιού. Πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στα κολοκυθάκια.
Βγάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες και αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με τα μισά φύλλα μέντας. Πλένουμε τη σγουρή σαλάτα, την ψιλοκόβουμε και τη μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τις γαρίδες, τις φράουλες με τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα φύλλα μέντας. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το λάδι μέντας και τελειώνουμε με κομμένες λωρίδες από τη φλούδα του λεμονιού.