Σαλάτα με κολοκυθάκια, φράουλες και γαρίδες

Εμφανίσεις: 2.732
Σαλάτα με κολοκυθάκια, φράουλες και γαρίδες
Υλικά:
250 γρ. σγουρή σαλάτα
350 γρ. γαρίδες νωπές
1 τεμ. σκόρδο
400 γρ. κολοκυθάκια (4 τεμ.)
150 γρ. φράουλες
1 λεμόνι (ακέρωτο)
2 πρέζες αλάτι
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. μέντα (10 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κολοκυθάκια | φράουλες συνταγές | συνταγή με σγουρή σαλάτα | συνταγές με σκόρδο | γαρίδες νωπές συνταγές | Peanuts calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε ώστε να χάσουν τα υγρά τους.

Σοτάρουμε γρήγορα τις γαρίδες με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο, γυρίζοντάς τες κι απ’ τις δύο πλευρές, χωρίς να τις αφήσουμε να ψηθούν παρά μόνο να μαλακώσουν.

Ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο ραντίζοντάς τα με το χυμό του λεμονιού. Πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στα κολοκυθάκια.

Βγάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες και αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με τα μισά φύλλα μέντας. Πλένουμε τη σγουρή σαλάτα, την ψιλοκόβουμε και τη μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τις γαρίδες, τις φράουλες με τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα φύλλα μέντας. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το λάδι μέντας και τελειώνουμε με κομμένες λωρίδες από τη φλούδα του λεμονιού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες177
Πρωτεΐνες ζωικές11,9 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,55 γρ.
Υδατάνθρακες9,5 γρ.
Λιπαρά5,53 γρ.
Σάκχαρα2,08 γρ.
Φυτικές ίνες2,76 γρ.