Δροσερή πράσινη σαλάτα με mozzarella di bufala, ανάμεικτα φρούτα αποξηραμένα, πορτοκάλι και πολύχρωμη βινεγκρέτ

Εμφανίσεις: 3.904
Δροσερή πράσινη σαλάτα με mozzarella di bufala, ανάμεικτα φρούτα αποξηραμένα, πορτοκάλι και πολύχρωμη βινεγκρέτ
Υλικά:
2 πορτοκάλια
300 γρ. τυρί mozzarella di bufala (μοτσαρέλα βουβαλίσια)
50 γρ. φρούτα αποξηραμένα ανάμεικτα
600 γρ. ανάμεικτη σαλάτα φρέσκια
50 γρ. καρύδια
2 ρόδια

Υλικά για την πολύχρωμη vinaigrette:
Μισό τεμ. σκόρδο
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
15 ml ξίδι λευκό
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
5 γρ. μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με τυρί mozzarella di bufala (μοτσαρέλα βουβαλίσια) | καρότα συνταγές | καρύδια συνταγές | καρύδια | συνταγή με πορτοκάλια | Pumpkin pie calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά τα σαλατικά και τα κόβουμε. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε σε φιλέτα.

Κόβουμε το ρόδι στη μέση και με μια ξύλινη κουτάλα το χτυπάμε ανάποδα στη φλούδα, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τους σπόρους του.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την πολύχρωμη vinaigrette, τα πολτοποιούμε με το minipimmer και την αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τη σαλάτα. Τη βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε από πάνω τη mozzarella di bufala κομμένη, μαζί με τα φιλέτα πορτοκαλιού και το ρόδι.

Πριν τη σερβίρουμε, περιχύνουμε και την πολύχρωμη vinaigrette.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες533
Πρωτεΐνες ζωικές12,53 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,8 γρ.
Υδατάνθρακες10,84 γρ.
Λιπαρά34,3 γρ.
Σάκχαρα8,51 γρ.
Φυτικές ίνες1,78 γρ.