Σαλάτα κουνελιού με μπέικον, σάλτσα πράσου και sticks πατάτας

Εμφανίσεις: 2.623
Σαλάτα κουνελιού με μπέικον, σάλτσα πράσου και sticks πατάτας
Υλικά για τη σαλάτα:
10 γρ. δεντρολίβανο (1 κλαδάκι)
10 γρ. θυμάρι φρέσκο (2 κλωναράκια)
60 γρ. μπέικον
300 γρ. κουνέλι (ψαχνό από τους μηρούς)
1 τεμ. σκόρδο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
10 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (1 κουτ. σούπας)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
3 γρ. φασκόμηλο (2-3 φύλλα)
2 τεμ. δάφνη

Υλικά για την κρέμα πράσου:
40 γρ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. πράσα
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Υλικά για τις πατάτες:
250 γρ. πατάτες (2 τεμ.)
40 ml ελαιόλαδο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες βούτυρο | δάφνη συνταγή | συνταγή με θυμάρι φρέσκο | μπέικον | συνταγή με ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε το πίσω μέρος από το κουνέλι και αφαιρούμε τα οστά. Χωρίζουμε το κρέας στα δύο και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Στη συνέχεια, το τυλίγουμε σε δύο ρολά και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το θυμάρι, τη δάφνη και το σκόρδο, ξεφλουδισμένο και πατημένο. Στη συνέχεια, περνάμε τα ρολά του κουνελιού από το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ελαφρά τα ρολά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με το σκεύος καλυμμένο.

Στο μεταξύ, πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο να σοταριστούν. Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και την κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε λεπτά sticks. Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά περίπου και τα τοποθετούμε σε πιάτο όπου έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μόλις ετοιμαστούν τα ρολά, τα κόβουμε σε λωρίδες πάχους περίπου ½ εκ. Σερβίρουμε στα πιάτα πρώτα μία δόση σάλτσας πράσου και πάνω τοποθετούμε τις φέτες από ρολά κουνελιού και τα sticks πατάτας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες571
Πρωτεΐνες ζωικές18,24 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,73 γρ.
Υδατάνθρακες16,75 γρ.
Λιπαρά43,41 γρ.
Σάκχαρα1,14 γρ.
Φυτικές ίνες1,92 γρ.