Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε το πίσω μέρος από το κουνέλι και αφαιρούμε τα οστά. Χωρίζουμε το κρέας στα δύο και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Στη συνέχεια, το τυλίγουμε σε δύο ρολά και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το θυμάρι, τη δάφνη και το σκόρδο, ξεφλουδισμένο και πατημένο. Στη συνέχεια, περνάμε τα ρολά του κουνελιού από το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ελαφρά τα ρολά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με το σκεύος καλυμμένο.
Στο μεταξύ, πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο να σοταριστούν. Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και την κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε λεπτά sticks. Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά περίπου και τα τοποθετούμε σε πιάτο όπου έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Μόλις ετοιμαστούν τα ρολά, τα κόβουμε σε λωρίδες πάχους περίπου ½ εκ. Σερβίρουμε στα πιάτα πρώτα μία δόση σάλτσας πράσου και πάνω τοποθετούμε τις φέτες από ρολά κουνελιού και τα sticks πατάτας.
Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το θυμάρι, τη δάφνη και το σκόρδο, ξεφλουδισμένο και πατημένο. Στη συνέχεια, περνάμε τα ρολά του κουνελιού από το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ελαφρά τα ρολά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με το σκεύος καλυμμένο.
Στο μεταξύ, πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο να σοταριστούν. Προσθέτουμε και το λευκό κρασί και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και την κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε λεπτά sticks. Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά περίπου και τα τοποθετούμε σε πιάτο όπου έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Μόλις ετοιμαστούν τα ρολά, τα κόβουμε σε λωρίδες πάχους περίπου ½ εκ. Σερβίρουμε στα πιάτα πρώτα μία δόση σάλτσας πράσου και πάνω τοποθετούμε τις φέτες από ρολά κουνελιού και τα sticks πατάτας.