Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κοτσάνι και το λευκό μέρος. Τις ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε πλάκα ψησίματος ή σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ψηθούν, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε και κόβουμε και τις σουπιές, καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες και τα ζεματίζουμε όλα μαζί σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη μαϊντανό ψιλοκομμένο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την πολύχρωμη σαλάτα γαρνιρισμένη, αν θέλουμε, με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε και κόβουμε και τις σουπιές, καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες και τα ζεματίζουμε όλα μαζί σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη μαϊντανό ψιλοκομμένο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την πολύχρωμη σαλάτα γαρνιρισμένη, αν θέλουμε, με φρέσκα φύλλα βασιλικού.