Πολύχρωμη σαλάτα με θαλασσινά

Εμφανίσεις: 2.750
Πολύχρωμη σαλάτα με θαλασσινά
Υλικά:
100 γρ. πιπεριές κίτρινες (1 τεμ.)
200 γρ. καλαμαράκια (4 μικρά)
300 γρ. σουπιές (4 μικρές)
240 γρ. γαρίδες νωπές (6 τεμ.)
100 γρ. πιπεριές γλυκές πράσινες (1 τεμ.)
150 γρ. ντοματίνια
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
0.02 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πιπεριές κίτρινες | καλαμαράκια συνταγές | πιπεριές γλυκές πράσινες συνταγή | πιπεριές κίτρινες συνταγές | συνταγή με αλάτι | Olive calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κοτσάνι και το λευκό μέρος. Τις ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε πλάκα ψησίματος ή σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ψηθούν, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε και κόβουμε και τις σουπιές, καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες και τα ζεματίζουμε όλα μαζί σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη μαϊντανό ψιλοκομμένο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την πολύχρωμη σαλάτα γαρνιρισμένη, αν θέλουμε, με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες253
Πρωτεΐνες ζωικές14,46 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,33 γρ.
Υδατάνθρακες3,7 γρ.
Λιπαρά3,71 γρ.
Σάκχαρα1,99 γρ.