Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε τoν χοιρινό λαιμό και τον χαράζουμε στη μέση χωρίς να τον κόψουμε, αφήνοντας 2 εκ. ενωμένο. Ανοίγουμε τις δύο πλευρές και τις χαράζουμε κι αυτές. Στη συνέχεια, λαδώνουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά και το τυλίγουμε με την πέτσα του χοιρινού. Τέλος, το δένουμε με σπάγγο ή το ράβουμε για να μην ανοίξει.
Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα τόσο ώστε να μπορούμε να τυλίξουμε το κρέας σαν καραμέλα, τη βρέχουμε καλά και τη στύβουμε προσεκτικά. Κατόπιν, τυλίγουμε μ' αυτήν το κρέας κλείνοντας τις άκρες.
Βάζουμε το κρέας στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ή 3 ώρες (ανάλογα με την ποσότητά του) στους 180°C.
Η porchetta γενικά σερβίρεται παγωμένη συνοδευόμενη από σάλτσες, τυριά, σαλάτες και ψωμί. Όμως, μπορούμε να τη σερβίρουμε και χλιαρή, αφού κόβεται πολύ καλά και σ' αυτήν την περίπτωση.
Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα τόσο ώστε να μπορούμε να τυλίξουμε το κρέας σαν καραμέλα, τη βρέχουμε καλά και τη στύβουμε προσεκτικά. Κατόπιν, τυλίγουμε μ' αυτήν το κρέας κλείνοντας τις άκρες.
Βάζουμε το κρέας στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ή 3 ώρες (ανάλογα με την ποσότητά του) στους 180°C.
Η porchetta γενικά σερβίρεται παγωμένη συνοδευόμενη από σάλτσες, τυριά, σαλάτες και ψωμί. Όμως, μπορούμε να τη σερβίρουμε και χλιαρή, αφού κόβεται πολύ καλά και σ' αυτήν την περίπτωση.