Μοσχαρίσια φιλέτα με πιπέρι και πράσινη σαλάτα

Εμφανίσεις: 2.668
Μοσχαρίσια φιλέτα με πιπέρι και πράσινη σαλάτα
Υλικά:
1/2 σαλάτα λαχανικό
5 γρ. πιπέρι ροζ σε κόκκους (χοντροκομμένο)
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο (μεγάλο)
100 γρ. μανιτάρια portobello
10 γρ. σάλτσα horseradish (1 ή 1 1/2 κουτ. γλυκού, σύμφωνα με την προτίμησή μας)
500 γρ. μοσχάρι φιλέτο
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
1/4 μαρούλι (μέτριο)
1 τεμ. σκόρδο
0.05 150γρ ρόκα baby
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
3 πρέζες πιπέρι κόκκινο (χοντροκομμένο)
3 πρέζες πιπέρι πράσινο (χοντροκομμένο)
5 γρ. αλάτι χοντρό (1 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με πιπέρι μαύρο | συνταγή με σκόρδο | σάλτσα horseradish | συνταγές με σαλάτα λαχανικό | αλάτι | Olives calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε 2 φιλέτα και το τρίβουμε με το πιπέρι χοντροτριμμένο και το χοντρό αλάτι.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη σάλτσα και το σκόρδο λιωμένο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη σαλάτα ψιλοκομμένη, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα ¾ του κρεμμυδιού κομμένο σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα φιλέτα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά τουλάχιστον, χαμηλώνοντας λίγο την ένταση της εστίας, μέχρι τα φιλέτα να ψηθούν καλά.

Τακτοποιούμε το μείγμα της σαλάτας στη μέση από τα πιάτα. Κόβουμε τα δύο φιλέτα σε μικρότερες λωρίδες και τις μοιράζουμε στα πιάτα. Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.

Tip: Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια φιλέτα με μουστάρδα και σάλτσα λεμονιού, κόβουμε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σαλάτα όπως παραπάνω, αντικαθιστώντας το γιαούρτι με 200 γραμμάρια ξινόκρεμα αναμεμειγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε κόκκους αντί για σάλτσα. Μαγειρεύουμε τα φιλέτα κατά τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας τον χυμό από μισό λεμόνι στο τηγάνι, αφού αφαιρέσουμε τα φιλέτα από τη φωτιά. Στη συνέχεια, βάζουμε πάλι τα φιλέτα στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε μια-δυο φορές και σερβίρουμε όπως παραπάνω.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες221
Πρωτεΐνες ζωικές24,82 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,55 γρ.
Υδατάνθρακες6,63 γρ.
Λιπαρά11,28 γρ.
Σάκχαρα2,26 γρ.
Φυτικές ίνες1,63 γρ.