Papardelle με λουκάνικα alla Norcina

Εμφανίσεις: 7.817
Papardelle με λουκάνικα alla Norcina
Υλικά:
250 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
400 γρ. papardelle (παπαρδέλες)
10 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (2 κουτ. σούπας)
1 τεμ. σκόρδο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)
2 πρέζες δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά συνταγή | λουκάνικα χωριάτικα συνταγή | συνταγές με papardelle (παπαρδέλες) | λουκάνικα χωριάτικα συνταγές | κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | Whipped cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το σκόρδο με τη φλούδα πατημένο, το δεντρολίβανο και  τα λουκάνικα ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει αργά, σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος, ανακατεύουμε στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βράζουμε τις papardelle σε αλατισμένο νερό, μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρουμε τις papardelle πολύ ζεστές και αν προτιμάμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες575
Πρωτεΐνες ζωικές8,81 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές15,43 γρ.
Υδατάνθρακες87,01 γρ.
Λιπαρά16,18 γρ.
Φυτικές ίνες3,67 γρ.