Lasagne με ανάμικτο κιμά κρεάτων

Εμφανίσεις: 3.887
Lasagne με ανάμικτο κιμά κρεάτων
Υλικά για τη γέμιση:
250 γρ. χοιρινός κιμάς (μπούτι)
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
30 γρ. ντοματοπελτές
100 ml ζωμός μοσχάρι
100 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
500 γρ. lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα)
30 γρ. σέλινο (2 κλωνάρια)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
200 ml κρασί κόκκινο (2 ποτήρια κρασιού)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
1 τεμ. δάφνη

Υλικά για την μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες χοιρινός κιμάς (μπούτι) | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγές | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | ντοματοπελτές | μοσχαρίσιος κιμάς | Whipped cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να μαραθούν και κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και αναδεύουμε ώσπου να πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ στον ζωμό του μοσχαριού και τον προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε τη δάφνη και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε λίγα λίγα τα lasagne μας να ζεματιστούν, ώσπου να μαλακώσουν λίγο και μετά τα βγάζουμε και τα απλώνουμε σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το νερό και να στεγνώσουν.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το κρατάμε στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και  προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet). Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα μπεσαμέλ. Τέλος, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα τετράγωνο ταψί ρίχνουμε λίγη σάλτσα και βάζουμε μία στρώση lasagne. Προσθέτουμε άλλη μία στρώση από τη σάλτσα με τον κιμά, μία στρώση μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τριμμένο Parmigiano-Reggiano και mozzarella.

Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τα υλικά μας χωρίς να αφήνουμε κενά, με lasagne, κιμά, μπεσαμέλ και τυριά, ώσπου να φτάσουμε στην τελευταία στρώση με μπεσαμέλ και Parmigiano-Reggiano.

Ψήνουμε τα lasagne στους 180°C για 30 λεπτά περίπου. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο κι αφού κρυώσουν λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε κομμάτια γαρνιρισμένα, αν θέλουμε, με φέτες Parmigiano-Reggiano και φρέσκα φύλλα θυμαριού.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες918
Πρωτεΐνες ζωικές34,17 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές13,52 γρ.
Υδατάνθρακες82,32 γρ.
Λιπαρά40,11 γρ.
Σάκχαρα12,36 γρ.
Φυτικές ίνες4,14 γρ.