Conchiglie al ragù με mozzarella di bufala

Εμφανίσεις: 2.589
Conchiglie al ragù με mozzarella di bufala
Υλικά:
60 γρ. τυρί ricotta (ρικότα ξερό αλατισμένο)
330 γρ. τυρί mozzarella di bufala (μοτσαρέλα βουβαλίσια)
200 γρ. μοσχάρι κιλότο
400 γρ. conchiglie
130 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
260 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
1/2 κρεμμύδι ξερό άσπρο
260 γρ. ντομάτες φρέσκιες (2 τεμ.)
30 γρ. σέλινο
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
5 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
10 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ζυμαρικά αχιβάδες: ζυμαρικά κονσίλιε: ραγού | Potato chips calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ροδίσει και προσθέτουμε το καρότο και το σέλινο ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε με δύο πρέζες αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και προσθέτουμε τον κιμά μαζί με το κρέας ψιλοκομμένο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες κον κασέ και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με μία πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τον βασιλικό χοντροκομμένο.

Κόβουμε τη mozzarella di bufala σε κύβους και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Γεμίζουμε τα conchiglioni με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τους κύβους της mozzarella di bufala και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ραγού. Πασπαλίζουμε με το τυρί ricotta τριμμένο και ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο μόλις η mozzarella di bufala αρχίσει να λιώνει, ραντίζουμε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες874
Πρωτεΐνες ζωικές32,34 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,02 γρ.
Υδατάνθρακες90,31 γρ.
Λιπαρά35,55 γρ.
Σάκχαρα4,97 γρ.
Φυτικές ίνες3,64 γρ.