Cannelloni γεμιστά με σπανάκι και τυρί, με σάλτσα κιμά και μανιταριών

Εμφανίσεις: 2.305
Cannelloni γεμιστά με σπανάκι και τυρί, με σάλτσα κιμά και μανιταριών
Υλικά για τα cannelloni:
250 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
500 γρ. cannelloni (κανελόνια)
0.15 150γρ σπανάκι baby
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Υλικά για τη σάλτσα:
150 γρ. μανιτάρια porcini
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (άπαχος)
100 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
1/2 κρεμμύδι ξερό άσπρο
20 γρ. σέλινο
2 τεμ. σκόρδα
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
25 γρ. καρότα (1/2 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ανθότυρο: κανελόνια με σάλτσα κιμά και μανιταριών: κανελόνια με ανθότυρο | Pear calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λωρίδες. Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδο λιωμένες και μία πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά μαζί με τον ντοματοπολτό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας και 1 κουτάλα ζεστό νερό, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Στο μεταξύ, ζεματίζουμε το σπανάκι σε βραστό αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το στύβουμε να φύγει όλα το υγρά και το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο τυρί και τα αναμειγνύουμε καλά, ρίχνοντας και μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι.

Ρίχνουμε τα cannelloni σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Στη συνέχεια, τα γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού με το σπανάκι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά, προσθέτοντας και 3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό.

Μόλις βγάλουμε τα cannelloni από το φούρνο, τα τοποθετούμε στα πιάτα, περιχύνουμε πάνω το μείγμα του κιμά και τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες536
Πρωτεΐνες ζωικές13,51 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,02 γρ.
Υδατάνθρακες72,77 γρ.
Λιπαρά14,69 γρ.
Σάκχαρα2,76 γρ.
Φυτικές ίνες3,09 γρ.