Papardelle με φιλετάκια μοσχαρίσια και αποξηραμένα μανιτάρια porcini, με άρωμα τρούφας

Εμφανίσεις: 13.044
Papardelle με φιλετάκια μοσχαρίσια και αποξηραμένα μανιτάρια porcini, με άρωμα τρούφας
Υλικά:
3 ml λάδι τρούφας
5 γρ. θυμάρι φρέσκο (1 κλαδάκι)
400 γρ. μοσχάρι φιλέτο (entrecôte)
80 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
400 γρ. papardelle (παπαρδέλες)
100 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα (porcini)
10 γρ. βούτυρο (1 κουτ. γλυκού)
1 τεμ. σκόρδο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
20 γρ. μαϊντανός (1/2 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) συνταγή | τυρί pecorino romano (πεκορίνο ρομάνο) | συνταγή με papardelle (παπαρδέλες) | μοσχάρι φιλέτο (entrecôte) συνταγή | λάδι τρούφας | Cornflakes calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάζουν σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό.

Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν.

Με το μαχαίρι πατάμε το σκόρδο με τη φλούδα και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Παράλληλα, κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτά φιλετάκια και τα τσιγαρίζουμε με το σκόρδο και το θυμάρι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε τα μανιτάρια στραγγισμένα από τα νερά τους και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρέας για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και δύο πρέζες πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζεστό νερό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια.

Τέλος, ένα λεπτό πριν βράσουν τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι της σάλτσας με τα μανιτάρια, κρατώντας το νερό που έβραζαν αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε αν στεγνώσουν.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το βούτυρο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο Pecorino Romano.

Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτουμε στα πιάτα και από 2-3 σταγόνες λάδι τρούφας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες732
Πρωτεΐνες ζωικές32,4 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές22,87 γρ.
Υδατάνθρακες84,26 γρ.
Λιπαρά20,76 γρ.
Σάκχαρα3,52 γρ.
Φυτικές ίνες5,28 γρ.