Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με τη σκελίδα του σκόρδου, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το λουκάνικο ξεφλουδισμένο και τριμμένο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Διαλύουμε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και το προσθέτουμε κι αυτό στα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, λιώνοντας το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet) για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στην εστία, αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο, αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να πήξει.
Σε ένα ταψί με ψηλές πλευρές στρώνουμε εναλλάξ τα lasagne, καλύπτουμε με τη σάλτσα του λουκάνικου, ψιλοκομμένο ωμό σπανάκι και λίγη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε κάθε στρώση και με τριμμένο Parmigiano-Reggiano. Ολοκληρώνουμε με μια στρώση μπεσαμέλ και τριμμένο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Αφήνουμε για λίγο τα lasagne να «σταθούν», αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά.
Διαλύουμε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και το προσθέτουμε κι αυτό στα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, λιώνοντας το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet) για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στην εστία, αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο, αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να πήξει.
Σε ένα ταψί με ψηλές πλευρές στρώνουμε εναλλάξ τα lasagne, καλύπτουμε με τη σάλτσα του λουκάνικου, ψιλοκομμένο ωμό σπανάκι και λίγη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε κάθε στρώση και με τριμμένο Parmigiano-Reggiano. Ολοκληρώνουμε με μια στρώση μπεσαμέλ και τριμμένο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Αφήνουμε για λίγο τα lasagne να «σταθούν», αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά.