Lasagne με λουκάνικα και σπανάκι

Εμφανίσεις: 4.924
Lasagne με λουκάνικα και σπανάκι
Υλικά:
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (2 κουτ. σούπας)
300 γρ. lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα)
0.25 150γρ σπανάκι baby (καθαρισμένο)

Υλικά για τη σάλτσα λουκάνικου:
300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
15 γρ. ντοματοπελτές (1 κουτ. σούπας)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 τεμ. δάφνη

Υλικά για την μπεσαμέλ:
600 ml γάλα φρέσκο πλήρες
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
3 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με lasagne (λαζάνια αποξηραμένα σε φύλλα) | συνταγές με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | ντοματοπελτές | συνταγές με αλάτι | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγή | Emmental calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με τη σκελίδα του σκόρδου, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το λουκάνικο ξεφλουδισμένο και τριμμένο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Διαλύουμε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και το προσθέτουμε κι αυτό στα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, λιώνοντας το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet) για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στην εστία, αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο, αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να πήξει.

Σε ένα ταψί με ψηλές πλευρές στρώνουμε εναλλάξ τα lasagne, καλύπτουμε με τη σάλτσα του λουκάνικου, ψιλοκομμένο ωμό σπανάκι και λίγη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε κάθε στρώση και με τριμμένο Parmigiano-Reggiano. Ολοκληρώνουμε με μια στρώση μπεσαμέλ και τριμμένο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Αφήνουμε για λίγο τα lasagne να «σταθούν», αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες512
Πρωτεΐνες ζωικές13,13 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές7,81 γρ.
Υδατάνθρακες48,06 γρ.
Λιπαρά24,23 γρ.
Σάκχαρα7,01 γρ.
Φυτικές ίνες2,22 γρ.