Εκτέλεση συνταγής
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα "περνάμε" από το αλεύρι να αλευρωθούν καλά από όλες τις πλευρές. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 3/4 από το ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε χαμηλώνοντας την εστία μας στη μισή ένταση.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και δύο πρέζες αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάζουμε μία στρώση με ζυμαρικά, μία στρώση με κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με Parmigiano-Reggiano και μερικές φέτες mozzarella. Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας.
Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε στους 220°C για σαράντα λεπτά περίπου, ώσπου να λιώσει η mozzarella και το φαγητό μας να κάνει τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.
Tips:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα "περνάμε" από το αλεύρι να αλευρωθούν καλά από όλες τις πλευρές. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 3/4 από το ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε χαμηλώνοντας την εστία μας στη μισή ένταση.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και δύο πρέζες αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάζουμε μία στρώση με ζυμαρικά, μία στρώση με κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με Parmigiano-Reggiano και μερικές φέτες mozzarella. Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας.
Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε στους 220°C για σαράντα λεπτά περίπου, ώσπου να λιώσει η mozzarella και το φαγητό μας να κάνει τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.
Tips:
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα garganelli με οποιαδήποτε ζυμαρικά της αρεσκείας μας.