Ζυμαρικά garganelli με κολοκυθάκια και mozzarella

Εμφανίσεις: 4.482
Ζυμαρικά garganelli με κολοκυθάκια και mozzarella
Υλικά:
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
200 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
500 γρ. ζυμαρικά garganelli
150 ml σάλτσα ντομάτας
500 γρ. κολοκυθάκια (5 τεμ.)
100 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
100 ml ελαιόλαδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | ζυμαρικά garganelli | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγή | σάλτσα ντομάτας | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | Puree calories

Εκτέλεση συνταγής

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα "περνάμε" από το αλεύρι να αλευρωθούν καλά από όλες τις πλευρές. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 3/4 από το ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε χαμηλώνοντας την εστία μας στη μισή ένταση.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και δύο πρέζες αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάζουμε μία στρώση με ζυμαρικά, μία στρώση με κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με Parmigiano-Reggiano και μερικές φέτες mozzarella. Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας.

Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε στους 220°C για σαράντα λεπτά περίπου, ώσπου να λιώσει η mozzarella και το φαγητό μας να κάνει τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.

Tips:

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα garganelli με οποιαδήποτε ζυμαρικά της αρεσκείας μας.


 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες663
Πρωτεΐνες ζωικές10,11 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές13,97 γρ.
Υδατάνθρακες73,51 γρ.
Λιπαρά29,37 γρ.
Σάκχαρα1,36 γρ.
Φυτικές ίνες4,28 γρ.