Ζυμαρικά paccheri με ραντίτσιο, λουκάνικα και τυρί primo sale

Εμφανίσεις: 6.872
Ζυμαρικά paccheri με ραντίτσιο, λουκάνικα και τυρί primo sale
Υλικά:
400 γρ. ζυμαρικά paccheri
100 γρ. ραντίτσιο
250 γρ. τυρί primo sale (πριμοσάλε)
5 γρ. σπόροι μάραθου
150 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
50 ml γάλα φρέσκο πλήρες (1/2 ποτήρι)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
100 ml κρασί κόκκινο (1 ποτήρι)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί primo sale (πριμοσάλε) συνταγή | ζυμαρικά paccheri | γάλα φρέσκο πλήρες συνταγές | συνταγές με ζυμαρικά paccheri | λουκάνικα χωριάτικα | Beans calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο, το λουκάνικο χοντροκομμένο και τους σπόρους μάραθου, αφού προηγουμένως τους έχουμε συνθλίψει.

Πλένουμε το ραντίτσιο και  το κόβουμε με ένα μαχαίρι πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές λωρίδες.

Στη συνέχεια, βάζουμε το κομμένο ραντίτσιο στο τηγάνι μαζί με τα λουκάνικα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ρίχνουμε και το γάλα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα του ραντίτσιο, μόλις γίνει κρεμώδης και τέλος, ρίχνουμε το τυρί primo sale, αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρούς κύβους, για να λιώσει πάνω στα ζεστά ζυμαρικά.

Σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες683
Πρωτεΐνες ζωικές14,41 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,15 γρ.
Υδατάνθρακες85,27 γρ.
Λιπαρά25,6 γρ.
Σάκχαρα6,15 γρ.
Φυτικές ίνες3,08 γρ.