Penne πικάντικες α’ λα ελληνικά

Εμφανίσεις: 4.896
Penne πικάντικες α’ λα ελληνικά
Υλικά:
400 γρ. penne (ζυμαρικά πέννες)
200 γρ. τυρί φέτα
5 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1 τεμ.)
100 γρ. ντοματίνια
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ελιές μαύρες
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
10 γρ. βασιλικός φρέσκος
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ελιές μαύρες | συνταγές με penne (ζυμαρικά πέννες) | ρίγανη συνταγές | penne (ζυμαρικά πέννες) συνταγή | penne (ζυμαρικά πέννες) συνταγές | Butter calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα βάζουμε να μαριναριστούν με το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, τις ελιές αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι, τα φύλλα βασιλικού, το αλάτι και τη ρίγανη.

Βράζουμε τις penne σε αλατισμένο νερό και όταν γίνουν, τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε πάνω τους όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε καλά τις πέννες και τις σερβίρουμε γαρνίροντας με τη φέτα τριμμένη.

Μπορούμε να σερβίρουμε τις πέννες ζεστές ή κρύες το καλοκαίρι, σαν σαλάτα ζυμαρικών.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες626
Πρωτεΐνες φυτικές11,5 γρ.
Υδατάνθρακες84,11 γρ.
Λιπαρά7,83 γρ.
Σάκχαρα0,66 γρ.
Φυτικές ίνες3,58 γρ.