Spaghetti με θαλασσινά

Εμφανίσεις: 2.562
Spaghetti με θαλασσινά
Υλικά:
200 γρ. καραβίδες (με το κέλυφος) (12 ουρές καραβίδας)
500 γρ. vongole
400 γρ. spaghetti (σπαγγέτι)
500 γρ. μύδια
300 γρ. γαρίδες νωπές (8 τεμ.)
10 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1/2 τεμ.)
2 τεμ. σκόρδα
75 ml κρασί λευκό (3/4 ποτήρι κρασιού)
120 γρ. ντοματίνια (12 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : vongole: μύδια: ζυμαρικά με θαλασσινά | Beef calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα μύδια, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη 1 σκελίδα σκόρδο.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, περιχύνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε με καλυμμένο σκεύος μέχρι να ανοίξουν τα θαλασσινά, αφαιρώντας στο τέλος αυτά που δεν έχουν ανοίξει.

Καθαρίζουμε προσεκτικά και τα vongole, τα πλένουμε και τα ρίχνουμε να βράσουν στην κατσαρόλα με τα μύδια.

Μόλις έχουν ανοίξει όλα τα όστρακα και αφού αφαιρέσουμε τα κλειστά, τα σουρώνουμε με σουρωτήρι ή τουλπάνι, το ρίχνουμε πάλι στα όστρακα και τα κρατάμε στην άκρη.

Αφαιρούμε τα κεφάλια και το μισό κέλυφος από τις γαρίδες και τις καραβίδες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με μία σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την κόκκινη πιπεριά. Σοτάρουμε γρήγορα και προσθέτουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τα vongole με το ζουμί τους.

Βράζουμε τα spaghetti σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στη σάλτσα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αναδεύουμε το σκεύος μας ώστε να ανακατευτούν τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά, να αναμειχθούν οι γεύσεις και να απορροφηθούν όλα τα υγρά και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες791
Πρωτεΐνες ζωικές35,23 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές15,69 γρ.
Υδατάνθρακες91,96 γρ.
Λιπαρά11,92 γρ.
Σάκχαρα0,79 γρ.
Φυτικές ίνες2,6 γρ.