Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος, τη μαύρη γραμμή στην πλάτη και τα κεφάλια.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους, κόβουμε σε κύβους, τις τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα και αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα βγάζουμε al dente και τα σουρώνουμε Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα κεφάλια της γαρίδας από τη σάλτσα και ρίχνουμε τις γαρίδες τελευταία στιγμή (για να μη σκληρύνουν), τις μελιτζάνες και παράλληλα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο τηγάνι της σάλτσας. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα του ζυμαρικού.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους, κόβουμε σε κύβους, τις τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα και αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα βγάζουμε al dente και τα σουρώνουμε Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα κεφάλια της γαρίδας από τη σάλτσα και ρίχνουμε τις γαρίδες τελευταία στιγμή (για να μη σκληρύνουν), τις μελιτζάνες και παράλληλα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο τηγάνι της σάλτσας. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα του ζυμαρικού.