Calamarata με γαρίδες και μελιτζάνα

Εμφανίσεις: 5.898
Calamarata με γαρίδες και μελιτζάνα
Υλικά:
400 γρ. calamarata (ζυμαρικά καλαμαράτα)
1 μπούκοβο
300 γρ. γαρίδες νωπές
200 γρ. ντομάτες φρέσκιες (2 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
200 γρ. μελιτζάνες
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
10 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : σάλτσα με γαρίδες και μελιτζάνες: Καθαρά Δευτέρα: ζυμαρικά με γαρίδες | Broccoli calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος, τη μαύρη γραμμή στην πλάτη και τα κεφάλια.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους, κόβουμε σε κύβους, τις τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι και τις στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια, βάζουμε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα και αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα βγάζουμε al dente και τα σουρώνουμε Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα κεφάλια της γαρίδας από τη σάλτσα και ρίχνουμε τις γαρίδες τελευταία στιγμή (για να μη σκληρύνουν), τις μελιτζάνες και παράλληλα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο τηγάνι της σάλτσας. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα του ζυμαρικού.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες514
Πρωτεΐνες ζωικές10,2 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,96 γρ.
Υδατάνθρακες90,27 γρ.
Λιπαρά5,58 γρ.
Σάκχαρα2,55 γρ.
Φυτικές ίνες4,09 γρ.