Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε το φιλέτο, τη mortadella και το ζαμπόν, πασπαλίζουμε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano, ρίχνουμε το αυγό, λίγο αλάτι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας το αλεύρι με τα αυγά και πλάθοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε το ζυμάρι σε μπάλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα τυλιγμένο σε μεμβράνη.
Όταν περάσει το μισάωρο, ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα με διάμετρο 3 εκατοστά.
Σχηματίζουμε τα tortellini βάζοντας στο κέντρο κάθε τετραγώνου λίγη γέμιση και διπλώνοντάς το κατόπιν σε τρίγωνο. Πιάνουμε τις δύο άκρες και τις ενώνουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να κλείσει.
Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα tortellini, τα αφήνουμε λίγη ώρα να στεγνώσουν καλά και κατόπιν τα ρίχνουμε στον ζωμό κότας ενώ βράζει και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις ετοιμαστούν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να ξεκουραστούν μέσα στο ζωμό.
Σερβίρουμε σε μπολ και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας το αλεύρι με τα αυγά και πλάθοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε το ζυμάρι σε μπάλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα τυλιγμένο σε μεμβράνη.
Όταν περάσει το μισάωρο, ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα με διάμετρο 3 εκατοστά.
Σχηματίζουμε τα tortellini βάζοντας στο κέντρο κάθε τετραγώνου λίγη γέμιση και διπλώνοντάς το κατόπιν σε τρίγωνο. Πιάνουμε τις δύο άκρες και τις ενώνουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να κλείσει.
Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα tortellini, τα αφήνουμε λίγη ώρα να στεγνώσουν καλά και κατόπιν τα ρίχνουμε στον ζωμό κότας ενώ βράζει και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις ετοιμαστούν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να ξεκουραστούν μέσα στο ζωμό.
Σερβίρουμε σε μπολ και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο Parmigiano-Reggiano.