Tortellini σε ζωμό κότας

Εμφανίσεις: 5.432
Tortellini σε ζωμό κότας
Υλικά για τη ζύμη:
15 ml κρασί λευκό
3 αυγά
300 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη γέμιση:
100 γρ. χοιρινό φιλέτο
100 γρ. mortadella (μορταδέλα)
120 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
100 γρ. ζαμπόν
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
5 γρ. μοσχοκάρυδο

Υλικά για τον ζωμό:
5 λίτρα ζωμός κότας


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγές με αυγά | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγή με μοσχοκάρυδο | κρασί λευκό συνταγή | χοιρινό φιλέτο | Banana calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το φιλέτο, τη mortadella και το ζαμπόν, πασπαλίζουμε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano, ρίχνουμε το αυγό, λίγο αλάτι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας το αλεύρι με τα αυγά και πλάθοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε το ζυμάρι σε μπάλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα τυλιγμένο σε μεμβράνη.

Όταν περάσει το μισάωρο, ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα με διάμετρο 3 εκατοστά.

Σχηματίζουμε τα tortellini βάζοντας στο κέντρο κάθε τετραγώνου λίγη γέμιση και διπλώνοντάς το κατόπιν σε τρίγωνο. Πιάνουμε τις δύο άκρες και τις ενώνουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να κλείσει.

Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα tortellini, τα αφήνουμε λίγη ώρα να στεγνώσουν καλά και κατόπιν τα ρίχνουμε στον ζωμό κότας ενώ βράζει και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου.

Μόλις ετοιμαστούν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να ξεκουραστούν μέσα στο ζωμό.

Σερβίρουμε σε μπολ και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες325
Πρωτεΐνες ζωικές19,99 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,1 γρ.
Υδατάνθρακες26,73 γρ.
Λιπαρά15,71 γρ.
Σάκχαρα0,37 γρ.
Φυτικές ίνες0,91 γρ.