Spaghetti με αγκινάρες, καπνιστή παντσέτα και πεκορινο

Εμφανίσεις: 1.411
Spaghetti με αγκινάρες, καπνιστή παντσέτα και πεκορινο
Υλικά:
100 γρ. pancetta (πανσέτα) καπνιστή
500 γρ. spaghetti (σπαγγέτι)
50 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
5 γρ. ξύσμα λεμονιού
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
4 τεμ. αγκινάρες
150 ml κρασί λευκό (1,5 ποτήρι κρασιού)
2 τεμ. ψωμί του τοστ
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
0.002 γρ. δυόσμος


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες αγκινάρες συνταγές | pancetta (πανσέτα) καπνιστή | spaghetti (σπαγγέτι) συνταγές | ελαιόλαδο | pancetta (πανσέτα) καπνιστή συνταγή | Wafer calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κρατάμε μόνο τις καρδιές .Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τις αγκινάρες και τις τσιγαρίζουμε με κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την παντσέτα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Τρίβουμε το ψωμί σε σκόνη και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να χρυσαφίσει. Αφού έχει βράσει το ζυμαρικό το προσθέτουμε στη σάλτσα το ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα διόσμου ψιλοκομμένα. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και αφου ανακατέψουμε το ψωμί με το τυρί το ρίχνουμε από πάνω.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες2893
Πρωτεΐνες ζωικές14,75 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές71,08 γρ.
Υδατάνθρακες482,24 γρ.
Λιπαρά63,1 γρ.
Σάκχαρα6,86 γρ.
Φυτικές ίνες36,44 γρ.