Conchiglie με «μεθυσμένα» μανιτάρια

Εμφανίσεις: 3.608
Conchiglie με «μεθυσμένα» μανιτάρια
Υλικά:
Μισό κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
0.4 250γρ μανιτάρια champignon
350 γρ. conchiglie
100 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα) (4 κουτ. σούπας)
200 γρ. ζαμπόν
2 τεμ. σκόρδα
2 πρέζες αλάτι
100 ml κρασί κόκκινο (1 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. φασκόμηλο (1 κλαδάκι)
1 πρέζα μαντζουράνα


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : καθάρισμα μανιταριών: σάλτσα με κρασί και μανιτάρια: ζυμαρικά με κρασί | Chicken calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο πατημένο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (οδηγίες). Τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρασί, το ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες, το φασκόμηλο, τη μαντζουράνα και τις ντομάτες, όλα ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα των μανιταριών, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες584
Πρωτεΐνες ζωικές33,6 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,67 γρ.
Υδατάνθρακες79,99 γρ.
Λιπαρά20,26 γρ.
Σάκχαρα2,99 γρ.
Φυτικές ίνες3,71 γρ.