Ζυμαρικά scialatielli με φιστίκια και πέστροφα

Εμφανίσεις: 3.840
Ζυμαρικά scialatielli με φιστίκια και πέστροφα
Υλικά:
400 γρ. ζυμαρικά scialatielli
250 γρ. φιλέτο πέστροφας
80 γρ. φιστίκια αράπικα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
20 γρ. άνηθος (1 κλωνάρι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με ζυμαρικά scialatielli | ζυμαρικά scialatielli | φιστίκια αράπικα συνταγές | φιλέτο πέστροφας συνταγές | ζυμαρικά scialatielli συνταγές | Beef calories

Εκτέλεση συνταγής

Βουτάμε τα φιστίκια σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, τα στραγγίζουμε και τα τρίβουμε με μια πετσέτα για να φύγουν οι εξωτερικές φλούδες.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και ½ φλιτζάνι νερό. Αλέθουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες.

Αφαιρούμε το δέρμα από την πέστροφα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του ψαριού για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και όταν γίνουν, τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό του βρασμού, για να το προσθέσουμε αν στεγνώσει η σάλτσα στο τελείωμα.

Ανακατεύουμε την κρέμα των φιστικιών, τα κομμάτια της πέστροφας και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες572
Πρωτεΐνες ζωικές9,19 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές16,21 γρ.
Υδατάνθρακες82,86 γρ.
Λιπαρά18,12 γρ.
Σάκχαρα4,2 γρ.
Φυτικές ίνες4,4 γρ.