Gnocchi Σαρδηνίας με αρακά, μπέικον και σαφράν

Εμφανίσεις: 4.906
Gnocchi Σαρδηνίας με αρακά, μπέικον και σαφράν
Υλικά:
400 γρ. ζυμαρικά αχιβάδες
100 γρ. μπέικον
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
4 γρ. σαφράν (σκόνη)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με αρακάς κατεψυγμένος | συνταγές με μπέικον | κρεμμύδι ξερό μέτριο συνταγή | κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | Pie calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα φλιτζάνι του καφέ ρίχνουμε το σαφράν με λίγο ζεστό νερό, για να διαλυθεί.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε και τον αρακά με μία πρέζα αλάτι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το διάλυμα του σαφράν και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε λίγο νερό.

Βράζουμε τα gnocchi σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες648
Πρωτεΐνες ζωικές8,71 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές13,11 γρ.
Υδατάνθρακες88,06 γρ.
Λιπαρά24,7 γρ.
Σάκχαρα7,4 γρ.
Φυτικές ίνες4,65 γρ.