Παραδοσιακό spaghettini al ragu

Εμφανίσεις: 4.598
Παραδοσιακό spaghettini al ragu
Υλικά:
400 γρ. βοδινό κότσι (1 κόκκαλο)
50 γρ. χοιρινός κιμάς (μπούτι)
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κιλό spaghetti (σπαγγέτι)
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (4 κουτ. σούπας)
50 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο) (2 κουτ. σούπας)
500 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
50 γρ. βοδινός κιμάς
30 γρ. σέλινο
1 τεμ. σκόρδο
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
5 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες λουκάνικα χωριάτικα | συνταγή με λουκάνικα χωριάτικα | σκόρδο | συνταγή με βοδινός κιμάς | συνταγή με βοδινό κότσι | Cod calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά να σοταριστούν, πασπαλισμένα με μία πρέζα μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια μαζί με το κόκκαλο του μοσχαριού και τα σοτάρουμε κι αυτά σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, το λουκάνικο ψιλοκομμένο και το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε και την ντομάτα κονσέρβα μαζί με 2 φλιτζάνια νερό και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες περίπου. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το οστό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο Pecorino Romano και ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα spaghettini σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα του κρέατος. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη Parmigiano-Reggiano και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες617
Πρωτεΐνες ζωικές24,84 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,8 γρ.
Υδατάνθρακες85,65 γρ.
Λιπαρά15 γρ.
Σάκχαρα1,34 γρ.
Φυτικές ίνες3,2 γρ.