Εκτέλεση συνταγής
Μείγμα πατάτας: Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κρύο νερό με τη φλούδα να βράσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον πολτοποιητή πατάτας. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την πατάτα μαζί με τον πουρέ πατάτας και τα ανακατεύουμε καλά.
Παστίτσιο: Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο, το σκόρδο και τα λαχανικά (εκτός από τον αρακά) και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα για λίγα λεπτά με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά να τσιγαριστεί και σβήνουμε με τη sauce worcester και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 45 λεπτά, αφού προσθέσουμε και τον ζωμό μοσχαριού (ή κότας). Δέκα λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τον αρακά. Όταν σβήσουμε τη φωτιά θα πρέπει ο κιμάς να έχει απορροφήσει τα υγρά του.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στη βάση το μισό μείγμα της πατάτας. Καλύπτουμε με τον κιμά και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα της πατάτας σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής (με μύτη αστεράκι) και διακοσμούμε το παστίτσιο με αστεράκια πατάτας.
Το ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και το σερβίρουμε ζεστό.
Παστίτσιο: Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο, το σκόρδο και τα λαχανικά (εκτός από τον αρακά) και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα για λίγα λεπτά με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά να τσιγαριστεί και σβήνουμε με τη sauce worcester και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 45 λεπτά, αφού προσθέσουμε και τον ζωμό μοσχαριού (ή κότας). Δέκα λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τον αρακά. Όταν σβήσουμε τη φωτιά θα πρέπει ο κιμάς να έχει απορροφήσει τα υγρά του.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στη βάση το μισό μείγμα της πατάτας. Καλύπτουμε με τον κιμά και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα της πατάτας σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής (με μύτη αστεράκι) και διακοσμούμε το παστίτσιο με αστεράκια πατάτας.
Το ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και το σερβίρουμε ζεστό.