Κεφτεδάκια αγριογούρουνου με χειμωνιάτικη σαλάτα, κάστανα και ρόδι

Εμφανίσεις: 7.488
Κεφτεδάκια αγριογούρουνου με χειμωνιάτικη σαλάτα, κάστανα και ρόδι
Υλικά:
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
10 ml μηλόξιδο (2 κουτ. σούπας)
20 γρ. ψίχα ψωμιού
1 τεμ. ραντίτσιο κόκκινο
10 γρ. θυμάρι φρέσκο (1 κλαδάκι)
10 γρ. μαντζουράνα φρέσκια
100 γρ. ανάμεικτη σαλάτα φρέσκια
80 γρ. pancetta (πανσέτα)
1 πρέζα θρούμπι
110 γρ. κάστανα (βρασμένα)
20 ml γάλα φρέσκο πλήρες
320 γρ. αγριογούρουνο
150 γρ. κολοκύθα
4 αυγά
50 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)
1 ρόδι
4 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με μηλόξιδο | συνταγή με θρούμπι | συνταγή με κολοκύθα | μαντζουράνα φρέσκια | ραντίτσιο κόκκινο | Walnut pie calories

Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, το στύβουμε ελαφρά και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρέας, την pancetta, μία πρέζα αλάτι, μία πιπέρι, τη μαντζουράνα και το θρούμπι και τα αλέθουμε όλα μαζί. Βγάζουμε το μείγμα από το μπλέντερ, προσθέτουμε και ένα αυγό και ζυμώνουμε με τα χέρια για να ομογενοποιηθεί.

Στη συνέχεια, πλάθουμε μπαλάκια βάρους 20 γρ. περίπου.

Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα 3 αυγά. Σε ένα άλλο πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με μία πρέζα αλάτι και τα μπαχαρικά. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και την τριμμένη φρυγανιά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με αυγό και φρυγανιά (διπλό πανάρισμα). Βάζουμε τα κεφτεδάκια σκεπασμένα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στο μεταξύ, κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτό κονκασέ και τη βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα μαζί με τα κάστανα. Ραντίζουμε με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε και το θυμάρι ψιλοκομμένο και ψήνουμε στους 160°C για 10-15 λεπτά.

Παράλληλα, πλένουμε το ραντίτσιο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ανακατεύουμε με την ανάμεικτη σαλάτα και φτιάχνουμε και ένα dressing χτυπώντας τον χυμό από το μισό ρόδι, το μηλόξιδο, μία πρέζα αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Τέλος, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 3 λεπτά σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry), τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε με την ανάμεικτη σαλάτα με ραντίτσιο και τα κάστανα με την κολοκύθα που ψήσαμε στο φούρνο, γαρνίροντας με τα σπόρια από το υπόλοιπο ρόδι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες343
Πρωτεΐνες ζωικές16,49 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,15 γρ.
Υδατάνθρακες30,2 γρ.
Λιπαρά8,66 γρ.
Σάκχαρα1,2 γρ.
Φυτικές ίνες2,91 γρ.