Μοσχάρι γεμιστό στο φούρνο

Εμφανίσεις: 7.395
Μοσχάρι γεμιστό στο φούρνο
Υλικά:
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
800 γρ. μοσχαρίσιο στήθος
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
20 γρ. βούτυρο
30 γρ. σέλινο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
2 αυγά
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 γρ. μαϊντανός
4 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες συνταγή με φρυγανιά τριμμένη | συνταγές με αυγά | σκόρδο | βούτυρο συνταγές | μοσχαρίσιο στήθος συνταγή | Shrimp calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το βούτυρο με το σκόρδο και τον μαϊντανό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί Parmigiano-Reggiano, το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς, το αλάτι και το πιπέρι και αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά.

Σε βραστό νερό ζεματίζουμε το κοτσάνι του σέλινου, το καρότο και το κρεμμύδι για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη γέμιση.

Ανοίγουμε πλευρικά τη φέτα από το μοσχάρι, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα είδος «τσέπης». Το γεμίζουμε με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει, κλείνουμε την ανοιχτή άκρη και τη ράβουμε με χοντρή βελόνα και σπάγκο κουζίνας.

Βάζουμε το κρέας σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 190-200°C για 70 λεπτά περίπου, περιχύνοντας κατά διαστήματα με τη σάλτσα και λίγο ζωμό, αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε το μοσχάρι μας λίγο χλιαρό, κομμένο σε λεπτές φέτες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες281
Πρωτεΐνες ζωικές24,88 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,85 γρ.
Υδατάνθρακες7,06 γρ.
Λιπαρά16,43 γρ.
Σάκχαρα1,64 γρ.
Φυτικές ίνες0,83 γρ.