Tagliata μοσχαρίσια με ανάμεικτη σαλάτα

Εμφανίσεις: 6.381
Tagliata μοσχαρίσια με ανάμεικτη σαλάτα
Υλικά:
300 γρ. ραντίτσιο
2 κλαδ. δεντρολίβανου
600 γρ. μοσχάρι φιλέτο (entrecôte)
1 μαρούλι (μέτριο)
1 πρέζα αλάτι
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : μπριζόλα ψητή: μπριζόλα μοσχαρίσια | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το φιλέτο σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκατοστών. Στη συνέχεια, το μαρινάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο πατημένο και το αφήνουμε τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Βγάζουμε τις φέτες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και στο  γύρισμα τις αλατοπιπερώνουμε. Ξαναβάζουμε το κρέας στο μπολ της μαρινάδας, το τυλίγουμε και το αφήνουμε για 2 λεπτά, το βγάζουμε και το κόβουμε τακτικά σε κομμάτια διαγώνια, σε ένα ξύλο κοπής.

Στο μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε σε ένα μπολ το μαρούλι και το ραντίτσιο. Σερβίρουμε την tagliata γαρνιρισμένη με τη σαλάτα, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλάτι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες379
Πρωτεΐνες ζωικές40,83 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,74 γρ.
Υδατάνθρακες5,69 γρ.
Λιπαρά17,45 γρ.
Φυτικές ίνες3,24 γρ.