Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί, το πιέζουμε να βγουν τα νερά και το τρίβουμε. Μουλιάζουμε και στύβουμε και τις σταφίδες. Τις προσθέτουμε στο ψωμί, μαζί με τον κιμά, τη φρυγανιά, τα καρύδια ψιλοκομμένα, το Parmigiano-Reggiano, τα βότανα ψιλοκομμένα, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα βάζουμε να τηγανιστούν στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, πασπαλίζουμε με 1 κουτ. γλυκού αλεύρι και βάζουμε από πάνω τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά. Στο μισό χρόνο, περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με 1 ποτήρι λευκό κρασί.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα αχλάδια και τα σοτάρουμε ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ενώ προς το τέλος του μαγειρέματος δυναμώνουμε την εστία ώστε να πάρουν βράση.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντάς τα με τα αχλάδια και τη σάλτσα τους.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα βάζουμε να τηγανιστούν στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, πασπαλίζουμε με 1 κουτ. γλυκού αλεύρι και βάζουμε από πάνω τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά. Στο μισό χρόνο, περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με 1 ποτήρι λευκό κρασί.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα αχλάδια και τα σοτάρουμε ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ενώ προς το τέλος του μαγειρέματος δυναμώνουμε την εστία ώστε να πάρουν βράση.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντάς τα με τα αχλάδια και τη σάλτσα τους.