Κεφτεδάκια με σταφίδες και σάλτσα αχλαδιού

Εμφανίσεις: 3.136
Κεφτεδάκια με σταφίδες και σάλτσα αχλαδιού
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
150 γρ. χοιρινός κιμάς (μπούτι)
50 γρ. ψίχα ψωμιού
2 πρέζες μείγμα βοτάνων (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, δάφνη)
150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
25 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
50 γρ. καρύδια
100 γρ. σταφίδες ξανθές
1 αυγό
20 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Υλικά για το ψήσιμο:
10 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
10 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη σάλτσα αχλαδιού:
2 αχλάδια (μέτρια)
30 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 5

Ετικέτες συνταγές με ψίχα ψωμιού | μείγμα βοτάνων (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, δάφνη) | συνταγή με κρεμμύδια ξερά μέτρια | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | Deer calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί, το πιέζουμε να βγουν τα νερά και το τρίβουμε. Μουλιάζουμε και στύβουμε και τις σταφίδες. Τις προσθέτουμε στο ψωμί, μαζί με τον κιμά, τη φρυγανιά, τα καρύδια ψιλοκομμένα, το Parmigiano-Reggiano, τα βότανα ψιλοκομμένα, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα βάζουμε να τηγανιστούν στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, πασπαλίζουμε με 1 κουτ. γλυκού αλεύρι και βάζουμε από πάνω τα κεφτεδάκια.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά. Στο μισό χρόνο, περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με 1 ποτήρι λευκό κρασί.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα αχλάδια και τα σοτάρουμε ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ενώ προς το τέλος του μαγειρέματος δυναμώνουμε την εστία ώστε να πάρουν βράση.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντάς τα με τα αχλάδια και τη σάλτσα τους.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες474
Πρωτεΐνες ζωικές15,16 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,72 γρ.
Υδατάνθρακες25,68 γρ.
Λιπαρά23,65 γρ.
Σάκχαρα9,08 γρ.
Φυτικές ίνες3,84 γρ.