Μικρές ομελέτες στο φούρνο με ψημένα ντοματίνια

Εμφανίσεις: 2.630
Μικρές ομελέτες στο φούρνο με ψημένα ντοματίνια
Υλικά:
180 γρ. ραδίκια
10 γρ. κάπαρη (φύλλα)
20 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
30 ml γάλα φρέσκο πλήρες
5 γρ. βούτυρο (για το βουτύρωμα)
1 τεμ. σκόρδο
450 γρ. ντοματίνια (30 τεμ.)
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. βασιλικός φρέσκος (4-5 φύλλα)
5 γρ. μαϊντανός
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : ομελέτα με λίγες θερμίδες: ομελέτα στο φούρνο: ψητή ομελέτα | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο πατημένο, τη ρίγανη και μία πρέζα πιπέρι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια χαραγμένα στη μέση, τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κάπαρη, τον βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και μία πρέζα αλάτι, αν χρειάζεται.

Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια (διαμέτρου 7 εκ. και ύψους 4 εκ.) και τα γεμίζουμε με το μείγμα των αυγών. Συμπληρώνουμε και 5 ψημένα ντοματίνια στο κάθε φορμάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε τις ομελέτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν σχεδόν τελείως και τις σερβίρουμε γαρνίροντάς τες με τα ραδίκια βρασμένα και αν θέλουμε, με φρεσκοκομμένα ντοματίνια.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες120
Πρωτεΐνες ζωικές4,43 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,99 γρ.
Υδατάνθρακες3,57 γρ.
Λιπαρά7,63 γρ.
Σάκχαρα2,42 γρ.