Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το αγγούρι σε τέταρτα και στη συνέχεια το τεμαχίζουμε κατά μήκος. Πλένουμε και καθαρίζουμε την πιπεριά από τους σπόρους και τα εσωτερικά νεύρα και την κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Τέλος, πλένουμε πολύ καλά και τα φύλλα του μαρουλιού και τα ψιλοκόβουμε.
Ψήνουμε την πίτα (ή το ψωμί) και στη συνέχεια την τεμαχίζουμε σε κύβους.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά και το ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε και τη σος: Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
Tip: Για αυθεντική αραβική γεύση η σος πρέπει να αποτελείται από ίσα μέρη ελαιολάδου και χυμό λεμονιού. Ωστόσο, αν δεν προτιμούμε τόσο έντονα ξινή γεύση, μπορούμε να βάλουμε τρία μέρη ελαιολάδου με ένα μέρος χυμό λεμονιού.
Info: Αυτή η σαλάτα προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και σερβίρεται πολύ στη Συρία και στον Λίβανο. Αποτελείται από ψυχρά λαχανικά ανάμεικτα με την προσθήκη φρυγανισμένης πίτας ή ψωμιού, με τα οποία δένει εξαιρετικά και δίνει ξεχωριστή απόλαυση στη γεύση.
Ψήνουμε την πίτα (ή το ψωμί) και στη συνέχεια την τεμαχίζουμε σε κύβους.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά και το ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε και τη σος: Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Info: Αυτή η σαλάτα προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και σερβίρεται πολύ στη Συρία και στον Λίβανο. Αποτελείται από ψυχρά λαχανικά ανάμεικτα με την προσθήκη φρυγανισμένης πίτας ή ψωμιού, με τα οποία δένει εξαιρετικά και δίνει ξεχωριστή απόλαυση στη γεύση.