Fusilloni all' antica (ζυμαρικά βίδες α'λα παλαιά)

Εμφανίσεις: 2.637
Fusilloni all' antica (ζυμαρικά βίδες α'λα παλαιά)
Υλικά:
30 γρ. πιπεριές κίτρινες (1/2 τεμ.)
400 γρ. fusilli (ζυμαρικά βίδες)
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
200 γρ. ντομάτες φρέσκιες (2 τεμ.)
30 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (1/2 τεμ.)
50 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (2 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
4 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)
10 γρ. βασιλικός φρέσκος (10 φύλλα περίπου)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ζυμαρικά με λίγες θερμίδες: ιταλικά ζυμαρικά: vegetarian | Souvlaki calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε κύβους τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και τις ντομάτες.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές, τον αρακά και το κολοκυθάκι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά τα λαχανικά μέχρι να βράσουν καλά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τις ντομάτες, δύο πρέζες αλάτι και μία πιπέρι.

Βράζουμε τα fusilloni σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά, αρωματίζουμε με τα φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι και τελειώνουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες493
Πρωτεΐνες ζωικές4,19 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,08 γρ.
Υδατάνθρακες88,1 γρ.
Λιπαρά10,11 γρ.
Σάκχαρα2,53 γρ.
Φυτικές ίνες3,78 γρ.