Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε κύβους τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και τις ντομάτες.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές, τον αρακά και το κολοκυθάκι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά τα λαχανικά μέχρι να βράσουν καλά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τις ντομάτες, δύο πρέζες αλάτι και μία πιπέρι.
Βράζουμε τα fusilloni σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά, αρωματίζουμε με τα φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι και τελειώνουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές, τον αρακά και το κολοκυθάκι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά τα λαχανικά μέχρι να βράσουν καλά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τις ντομάτες, δύο πρέζες αλάτι και μία πιπέρι.
Βράζουμε τα fusilloni σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά, αρωματίζουμε με τα φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι και τελειώνουμε ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και τριμμένο Parmigiano-Reggiano.