Linguine με κόκκινα κρεμμύδια και μπακαλιάρο

Εμφανίσεις: 2.922
Linguine με κόκκινα κρεμμύδια και μπακαλιάρο
Υλικά:
2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα
350 γρ. ζυμαρικά linguine
350 γρ. μπακαλιάρος υγράλατος
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κρασί λευκό | θυμάρι αποξηραμένο συνταγή | ζυμαρικά linguine | ζυμαρικά linguine | κρεμμύδια ξερά κόκκινα | Almond butter calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα, τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και ένα κλαδάκι θυμάρι. Θα πρέπει να καραμελώσουν χωρίς να καούν.

Κόβουμε με τα χέρια το φιλέτο του μπακαλιάρου σε κομμάτια και το συμπληρώνουμε πάνω από τα κρεμμύδια, ραντίζουμε με λίγο λευκό κρασί, αλατίζουμε αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με καλυμμένο σκεύος.

Βράζουμε τα linguine σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα του μπακαλιάρου. Προσθέτουμε μερικά φύλλα φρέσκο θυμάρι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

(Αν τα φιλέτα του μπακαλιάρου δεν είναι ξαλμυρισμένα, φροντίζουμε να τα βάλουμε σε μπόλικο νερό για 24 ώρες, το οποίο θα αλλάξουμε 2-3 φορές, ώστε να ξαλμυρίσουν μέχρι να τα μαγειρέψουμε).
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες673
Πρωτεΐνες ζωικές54,97 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές9,96 γρ.
Υδατάνθρακες79,01 γρ.
Λιπαρά8,59 γρ.
Σάκχαρα2,36 γρ.
Φυτικές ίνες3,03 γρ.