Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα, τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο και ένα κλαδάκι θυμάρι. Θα πρέπει να καραμελώσουν χωρίς να καούν.
Κόβουμε με τα χέρια το φιλέτο του μπακαλιάρου σε κομμάτια και το συμπληρώνουμε πάνω από τα κρεμμύδια, ραντίζουμε με λίγο λευκό κρασί, αλατίζουμε αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με καλυμμένο σκεύος.
Βράζουμε τα linguine σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα του μπακαλιάρου. Προσθέτουμε μερικά φύλλα φρέσκο θυμάρι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
(Αν τα φιλέτα του μπακαλιάρου δεν είναι ξαλμυρισμένα, φροντίζουμε να τα βάλουμε σε μπόλικο νερό για 24 ώρες, το οποίο θα αλλάξουμε 2-3 φορές, ώστε να ξαλμυρίσουν μέχρι να τα μαγειρέψουμε).
Κόβουμε με τα χέρια το φιλέτο του μπακαλιάρου σε κομμάτια και το συμπληρώνουμε πάνω από τα κρεμμύδια, ραντίζουμε με λίγο λευκό κρασί, αλατίζουμε αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με καλυμμένο σκεύος.
Βράζουμε τα linguine σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα του μπακαλιάρου. Προσθέτουμε μερικά φύλλα φρέσκο θυμάρι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
(Αν τα φιλέτα του μπακαλιάρου δεν είναι ξαλμυρισμένα, φροντίζουμε να τα βάλουμε σε μπόλικο νερό για 24 ώρες, το οποίο θα αλλάξουμε 2-3 φορές, ώστε να ξαλμυρίσουν μέχρι να τα μαγειρέψουμε).