Spaghettini με τόνο

Εμφανίσεις: 5.502
Spaghettini με τόνο
Υλικά:
400 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
400 γρ. spaghettini (σπαγγετίνι)
200 γρ. τόνος κονσέρβα λαδιού
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τόνος κονσέρβα λαδιού | συνταγή με ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα) | spaghettini (σπαγγετίνι) συνταγές | ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα) | spaghettini (σπαγγετίνι) συνταγή | Okra calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και τον τόνο, τον οποίο νωρίτερα έχουμε στραγγίξει από το λάδι του. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Τέλος, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα του τόνου. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αν θέλουμε, μπορούμε να συμπληρώσουμε στη σάλτσα μαύρες ελιές, αφού βγάλουμε το κουκούτσι και τις κόψουμε στη μέση.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες508
Πρωτεΐνες φυτικές4,63 γρ.
Υδατάνθρακες4,44 γρ.
Λιπαρά3,75 γρ.
Σάκχαρα2,38 γρ.
Φυτικές ίνες1 γρ.