Εκτέλεση συνταγής
Αφαιρούμε τα λέπια και τα εντόσθια της τσιπούρας και παίρνουμε τα φιλέτα, κόβοντας κατά μήκος τα κόκκαλα της ράχης της και αφαιρώντας με ένα ειδικό τσιμπιδάκι τα κόκκαλα του εσωτερικού.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και το θυμάρι ψιλοκομμένο. Τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για μισή ώρα.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ζεστό.
Μαγειρεύουμε αργά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Τότε σβήνουμε τη φωτιά και τα λιώνουμε σε πουρέ μέσα στο ζουμί και αφήνουμε να κρυώσει.
Τακτοποιούμε τα κομμάτια του ψαριού σε ένα χαρτί ψησίματος, το κλείνουμε και ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C.
Σερβίρουμε την τσιπούρα συνοδευόμενη από πουρέ πατάτας και καρότου, με τριμμένο θυμάρι.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και το θυμάρι ψιλοκομμένο. Τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για μισή ώρα.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ζεστό.
Μαγειρεύουμε αργά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Τότε σβήνουμε τη φωτιά και τα λιώνουμε σε πουρέ μέσα στο ζουμί και αφήνουμε να κρυώσει.
Τακτοποιούμε τα κομμάτια του ψαριού σε ένα χαρτί ψησίματος, το κλείνουμε και ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C.
Σερβίρουμε την τσιπούρα συνοδευόμενη από πουρέ πατάτας και καρότου, με τριμμένο θυμάρι.