Τσιπούρα στο φούρνο με πουρέ καρότου και θυμάρι

Εμφανίσεις: 6.109
Τσιπούρα στο φούρνο με πουρέ καρότου και θυμάρι
Υλικά:
1 κιλό τσιπούρες
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο

Υλικά για τον πουρέ:
200 ml ζωμός λαχανικών
100 γρ. πατάτες (1/2 τεμ.)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
300 γρ. καρότα (6 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : τσιπούρα: συνταγή για τσιπούρα: 25η μαρτίου | Syrup calories

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρούμε τα λέπια και τα εντόσθια της τσιπούρας και παίρνουμε τα φιλέτα, κόβοντας κατά μήκος τα κόκκαλα της ράχης της και αφαιρώντας με ένα ειδικό τσιμπιδάκι τα κόκκαλα του εσωτερικού.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και το θυμάρι ψιλοκομμένο. Τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για μισή ώρα.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ζεστό.

Μαγειρεύουμε αργά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Τότε σβήνουμε τη φωτιά και τα λιώνουμε σε πουρέ μέσα στο ζουμί και αφήνουμε να κρυώσει.

Τακτοποιούμε τα κομμάτια του ψαριού σε ένα χαρτί ψησίματος, το κλείνουμε και ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C.

Σερβίρουμε την τσιπούρα συνοδευόμενη από πουρέ πατάτας και καρότου, με τριμμένο θυμάρι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες442
Πρωτεΐνες φυτικές1,73 γρ.
Υδατάνθρακες13,61 γρ.
Λιπαρά10,2 γρ.
Σάκχαρα7,12 γρ.
Φυτικές ίνες4,25 γρ.