Φιλέτο λιθρίνι με ντομάτα και κρέμα μελιτζάνας

Εμφανίσεις: 5.362
Φιλέτο λιθρίνι με ντομάτα και κρέμα μελιτζάνας
Υλικά:
200 γρ. λιθρίνια
300 γρ. ντομάτες φρέσκιες (3 τεμ.)
150 γρ. πορτοκάλια
2 λεμόνια
1 πρέζα αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι λευκό
30 γρ. chives (σχοινόπρασο)

Υλικά για την κρέμα μελιτζάνας:
1 τεμ. σκόρδο
300 γρ. μελιτζάνες
1 πρέζα αλάτι
40 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα πιπέρι λευκό
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες chives (σχοινόπρασο) συνταγή | συνταγή με λιθρίνια | συνταγές με ντομάτες φρέσκιες | λεμόνια συνταγές | λιθρίνια | Apple calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το λιθρίνι, παίρνουμε το φιλέτο και το κόβουμε σε 6 ίσια κομμάτια.

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια, τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο και τα κλωναράκια του θυμαριού. Αφού ψηθούν, τις στραγγίζουμε και τις χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα, αφαιρούμε τους σπόρους, τις ανακατεύουμε με το σχοινόπρασο και τους προσθέτουμε το χτυπημένο μείγμα του λαδιού με τα ξινά.

Ψήνουμε το φιλέτο σε τηγάνι και το σερβίρουμε πάνω στο μείγμα με τις ντομάτες, συνοδεύοντάς το με την κρέμα της μελιτζάνας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες845
Πρωτεΐνες ζωικές42 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,23 γρ.
Υδατάνθρακες24,68 γρ.
Λιπαρά52 γρ.
Σάκχαρα17,57 γρ.
Φυτικές ίνες13 γρ.