Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το λιθρίνι, παίρνουμε το φιλέτο και το κόβουμε σε 6 ίσια κομμάτια.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια, τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο και τα κλωναράκια του θυμαριού. Αφού ψηθούν, τις στραγγίζουμε και τις χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα, αφαιρούμε τους σπόρους, τις ανακατεύουμε με το σχοινόπρασο και τους προσθέτουμε το χτυπημένο μείγμα του λαδιού με τα ξινά.
Ψήνουμε το φιλέτο σε τηγάνι και το σερβίρουμε πάνω στο μείγμα με τις ντομάτες, συνοδεύοντάς το με την κρέμα της μελιτζάνας.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια, τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο και τα κλωναράκια του θυμαριού. Αφού ψηθούν, τις στραγγίζουμε και τις χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα, αφαιρούμε τους σπόρους, τις ανακατεύουμε με το σχοινόπρασο και τους προσθέτουμε το χτυπημένο μείγμα του λαδιού με τα ξινά.
Ψήνουμε το φιλέτο σε τηγάνι και το σερβίρουμε πάνω στο μείγμα με τις ντομάτες, συνοδεύοντάς το με την κρέμα της μελιτζάνας.