Ρολά γλώσσας μαγειρεμένα σε ατμό εσπεριδοειδών, με χαβιάρι Μπελούγκα

Εμφανίσεις: 6.066
Ρολά γλώσσας μαγειρεμένα σε ατμό εσπεριδοειδών, με χαβιάρι Μπελούγκα
Υλικά:
100 γρ. χαβιάρι Μπελούγκα
1 πορτοκάλι
1 τεμ. μανταρίνι
1 κιλό γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.)
1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με χαβιάρι Μπελούγκα | χαβιάρι Μπελούγκα συνταγές | συνταγές με μανταρίνι | γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.) | μανταρίνι | Cheese calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τα εσπεριδοειδή, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια (κρατάμε λίγα κομμάτια λεμόνι ξεχωριστά).

Μόλις ο ζωμός μας αρωματιστεί καλά, τον ρίχνουμε στον ατμομάγειρα και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα της γλώσσας τυλιγμένα σε ρολά. Τα μαγειρεύουμε έτσι στον ατμομάγειρα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε τα ρολά στα πιάτα.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε λίγο λάδι με τα κομμάτια του λεμονιού που έχουμε φυλάξει, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε julienne.

Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού με το λάδι πάνω στα φιλέτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε με μερικές κουταλιές χαβιάρι Μπελούγκα.

Γαρνίρουμε τα πιάτα μας, αν θέλουμε, με τις φλούδες των εσπεριδοειδών ωμές.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες324
Πρωτεΐνες ζωικές47,98 γρ.
Υδατάνθρακες5,45 γρ.
Λιπαρά10,45 γρ.
Σάκχαρα2,74 γρ.
Φυτικές ίνες0,99 γρ.