Ρολό σολομού γεμιστό

Εμφανίσεις: 7.960
Ρολό σολομού γεμιστό
Υλικά:
200 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
800 γρ. σολομός φιλέτο
50 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα)
500 γρ. μπακαλιάρος φρέσκος (καθαρό φιλέτο)
300 γρ. πατάτες (1,5 τεμ.)
6 τεμ. αγκινάρες
1 τεμ. σκόρδο
75 ml κρασί λευκό (3/4 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : ρολό σολομού: σολομός ψάρι: 25η μαρτίου | Pate calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τις εξωτερικές σκληρές φλούδες και την εσωτερική «γενειάδα» και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο, στη συνέχεια το αφαιρούμε και ρίχνουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το τυρί ricotta, τις αγκινάρες, τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Σχίζουμε το φιλέτο του σολομού οριζόντια για να πάρουμε λεπτές φέτες. Τις τοποθετούμε πάνω σε ένα λαδόχαρτο τη μία δίπλα στην άλλη, δημιουργώντας ένα ορθογώνιο. Απλώνουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και τυλίγουμε το σολομό σε ρολό. Τέλος, το τυλίγουμε με το λαδόχαρτο, το δένουμε με σπάγκο και κλείνουμε τις άκρες δένοντας το χαρτί σαν καραμέλα.

Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους μαζί με το ρολό σε ένα ταψί και προσθέτουμε ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ρολό από το φούρνο, αφαιρούμε το λαδόχαρτο και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με τις πατάτες και φύλλα μαϊντανού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες471
Πρωτεΐνες ζωικές17,33 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές7,9 γρ.
Υδατάνθρακες22,84 γρ.
Λιπαρά10,95 γρ.
Σάκχαρα3,18 γρ.
Φυτικές ίνες7,48 γρ.