Μπαρμπούνια γεμιστά

Εμφανίσεις: 4.291
Μπαρμπούνια γεμιστά
Υλικά:
1 κιλό μπαρμπούνια (8 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη γέμιση:
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη (5 κουτ. σούπας)
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
1 πρέζα πιπέρι λευκό
2 πρέζες δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με μπαρμπούνια | συνταγή με ελαιόλαδο | μπαρμπούνια συνταγές | ελαιόλαδο | σκόρδο συνταγή | Marjoram calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια και τα πλένουμε καλά. Τα ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος «τσέπης».

Βάζουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, μία πρέζα αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε και μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομαλό και σταθερό.

Γεμίζουμε το εσωτερικό των μπαρμπουνιών με το μείγμα της φρυγανιάς και το κλείνουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο ψιλοκομμένο και βάζουμε τα ψάρια να τηγανιστούν για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, ραντίζοντάς τα –αν θέλουμε– με  λίγο χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες446
Πρωτεΐνες ζωικές39,5 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,93 γρ.
Υδατάνθρακες20,48 γρ.
Λιπαρά19,68 γρ.
Σάκχαρα1,25 γρ.
Φυτικές ίνες2,47 γρ.