Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια και τα πλένουμε καλά. Τα ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος «τσέπης».
Βάζουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, μία πρέζα αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε και μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομαλό και σταθερό.
Γεμίζουμε το εσωτερικό των μπαρμπουνιών με το μείγμα της φρυγανιάς και το κλείνουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο ψιλοκομμένο και βάζουμε τα ψάρια να τηγανιστούν για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, ραντίζοντάς τα –αν θέλουμε– με λίγο χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε ζεστά.
Βάζουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, μία πρέζα αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε και μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομαλό και σταθερό.
Γεμίζουμε το εσωτερικό των μπαρμπουνιών με το μείγμα της φρυγανιάς και το κλείνουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο ψιλοκομμένο και βάζουμε τα ψάρια να τηγανιστούν για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, ραντίζοντάς τα –αν θέλουμε– με λίγο χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε ζεστά.