Πεσκανδρίτσα λεμονιού στον ατμό, με κρέμα σπανάκι

Εμφανίσεις: 6.479
Πεσκανδρίτσα λεμονιού στον ατμό, με κρέμα σπανάκι
Υλικά για το ψάρι:
20 γρ. λεμονόχορτο
400 γρ. πεσκανδρίτσα

Υλικά για την κρέμα σπανάκι:
5 γρ. κουκουνάρι
20 γρ. σταφίδες ξανθές
0.100 150γρ σπανάκι baby
Μισό κρεμμύδι ξερό μέτριο
10 ml κρασί λευκό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πεσκανδρίτσα συνταγή | κουκουνάρι συνταγές | συνταγές με σταφίδες ξανθές | συνταγή με πεσκανδρίτσα | συνταγή με κουκουνάρι | Cod calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας το δέρμα και το κεντρικό οστό (για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να προμηθευτούμε φιλέτο πεσκανδρίτσας).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τηγανιστεί ελαφρά σε μια μικρή κατσαρόλα με το λάδι.

Βάζουμε τις σταφίδες να εμποτιστούν στο κρασί αναμεμειγμένο με λίγο ζεστό νερό και ύστερα από λίγο τις στίβουμε ώστε να φύγουν τα υγρά και τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το κουκουνάρι με πολύ λίγο ξίδι.

Πλένουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στο τέλος μαζί με μια μικρή ποσότητα νερού.

Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε μια μαλακή κρέμα.

Μαγειρεύουμε το ψάρι στον ατμομάγειρα, όπου έχουμε βάλει νερό με λεμονόχορτο που βράζουν.

Μόλις μαλακώσει το ψάρι, το σερβίρουμε ζουμερό σε ένα στρώμα από την ξινή κρέμα από σπανάκι που έχουμε φτιάξει.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες127
Πρωτεΐνες ζωικές12,8 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,22 γρ.
Υδατάνθρακες2,97 γρ.
Λιπαρά4,1 γρ.
Σάκχαρα0,65 γρ.
Φυτικές ίνες0,21 γρ.