Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το ψάρι σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας το δέρμα και το κεντρικό οστό (για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να προμηθευτούμε φιλέτο πεσκανδρίτσας).
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τηγανιστεί ελαφρά σε μια μικρή κατσαρόλα με το λάδι.
Βάζουμε τις σταφίδες να εμποτιστούν στο κρασί αναμεμειγμένο με λίγο ζεστό νερό και ύστερα από λίγο τις στίβουμε ώστε να φύγουν τα υγρά και τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το κουκουνάρι με πολύ λίγο ξίδι.
Πλένουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στο τέλος μαζί με μια μικρή ποσότητα νερού.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε μια μαλακή κρέμα.
Μαγειρεύουμε το ψάρι στον ατμομάγειρα, όπου έχουμε βάλει νερό με λεμονόχορτο που βράζουν.
Μόλις μαλακώσει το ψάρι, το σερβίρουμε ζουμερό σε ένα στρώμα από την ξινή κρέμα από σπανάκι που έχουμε φτιάξει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τηγανιστεί ελαφρά σε μια μικρή κατσαρόλα με το λάδι.
Βάζουμε τις σταφίδες να εμποτιστούν στο κρασί αναμεμειγμένο με λίγο ζεστό νερό και ύστερα από λίγο τις στίβουμε ώστε να φύγουν τα υγρά και τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το κουκουνάρι με πολύ λίγο ξίδι.
Πλένουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στο τέλος μαζί με μια μικρή ποσότητα νερού.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε μια μαλακή κρέμα.
Μαγειρεύουμε το ψάρι στον ατμομάγειρα, όπου έχουμε βάλει νερό με λεμονόχορτο που βράζουν.
Μόλις μαλακώσει το ψάρι, το σερβίρουμε ζουμερό σε ένα στρώμα από την ξινή κρέμα από σπανάκι που έχουμε φτιάξει.