Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου, προσθέτοντας και λίγο-λίγο ζεστό νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας ξανά ζεστό νερό, όσο χρειάζεται το ζυμαρικό να το απορροφά για να μη στεγνώσει και να διατηρείται η κρεμώδης υφή. (Εδώ θα πρέπει να πούμε, πως αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε ζωμό bisque και να τον χρησιμοποιήσετε για να βράσετε το κριθαρότο, αντί για ζεστό νερό).
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα, φλαμπάρουμε ( φλαμπέ) με το κονιάκ και τις αφήνουμε στην άκρη.
Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο ακόμη ζεστό νερό και αφήνουμε το κριθαρότο να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρόκα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Tips:
Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, η υφή του φαγητού θα πρέπει να είναι κρεμώδης.
Αν δεν θέλουμε το φαγητό μας νηστίσιμο, μπορούμε στο τέλος του μαγειρέματος να προσθέσουμε και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου, προσθέτοντας και λίγο-λίγο ζεστό νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας ξανά ζεστό νερό, όσο χρειάζεται το ζυμαρικό να το απορροφά για να μη στεγνώσει και να διατηρείται η κρεμώδης υφή. (Εδώ θα πρέπει να πούμε, πως αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε ζωμό bisque και να τον χρησιμοποιήσετε για να βράσετε το κριθαρότο, αντί για ζεστό νερό).
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα, φλαμπάρουμε ( φλαμπέ) με το κονιάκ και τις αφήνουμε στην άκρη.
Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο ακόμη ζεστό νερό και αφήνουμε το κριθαρότο να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρόκα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, η υφή του φαγητού θα πρέπει να είναι κρεμώδης.
Αν δεν θέλουμε το φαγητό μας νηστίσιμο, μπορούμε στο τέλος του μαγειρέματος να προσθέσουμε και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.