Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και του μπακαλιάρου μαζί με τις καθαρισμένες γαρίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τη δάφνη και μία πρέζα αλάτι, καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ψάρια και τις γαρίδες και τα κρατάμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βραστό γάλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μισή τριμμένη Parmigiano-Reggiano και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τα βρασμένα ψάρια και τις γαρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας τη μισή μπεσαμέλ.
Βράζουμε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα κουζίνας. Ένα-ένα τα γεμίζουμε με το μείγμα των ψαριών και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη Parmigiano-Reggiano και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, για να μαγειρευτούν au gratin. Τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βραστό γάλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μισή τριμμένη Parmigiano-Reggiano και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τα βρασμένα ψάρια και τις γαρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας τη μισή μπεσαμέλ.
Βράζουμε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα κουζίνας. Ένα-ένα τα γεμίζουμε με το μείγμα των ψαριών και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη Parmigiano-Reggiano και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, για να μαγειρευτούν au gratin. Τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.