Cannelloni με ψάρια και γαρίδες

Εμφανίσεις: 8.972
Cannelloni με ψάρια και γαρίδες
Υλικά:
400 γρ. πεσκανδρίτσα (καθαρισμένη)
250 γρ. cannelloni (κανελόνια) (18 τεμ.)
180 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
350 γρ. μπακαλιάρος φρέσκος (καθαρισμένος)
400 γρ. γαρίδες νωπές (καθαρισμένες)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
1 τεμ. δάφνη

Υλικά για την μπεσαμέλ:
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι λευκό


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες βούτυρο | συνταγή με cannelloni (κανελόνια) | κρεμμύδι ξερό μέτριο συνταγές | σκόρδο | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | Yogurt calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και του μπακαλιάρου μαζί με τις καθαρισμένες γαρίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τη δάφνη και μία πρέζα αλάτι, καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ψάρια και τις γαρίδες και τα κρατάμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βραστό γάλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μισή τριμμένη Parmigiano-Reggiano και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε τα βρασμένα ψάρια και τις γαρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας τη μισή μπεσαμέλ.

Βράζουμε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα κουζίνας. Ένα-ένα τα γεμίζουμε με το μείγμα των ψαριών και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη Parmigiano-Reggiano και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, για να μαγειρευτούν au gratin. Τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες616
Πρωτεΐνες ζωικές41,44 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,54 γρ.
Υδατάνθρακες49,22 γρ.
Λιπαρά24,1 γρ.
Σάκχαρα5,05 γρ.
Φυτικές ίνες1,6 γρ.