Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους περίπου 1 εκ. ανά πλευρά και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι, μία πρέζα αλάτι, πιπέρι και το φασκόμηλο. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε στο ίδιο μέγεθος κύβων τη mortadella, το emmental και το παστό. Περνάμε τα κρεατικά και το τυρί εναλλάξ σε σουβλάκια.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βραστό γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Αρωματίζουμε με το τριμμένο μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βυθίζουμε τα σουβλάκια στην μπεσαμέλ, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους. Στη συνέχεια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να κολλήσει καλά και μετά από το χτυπημένο αυγό, αλατοπιπερώνοντας συγχρόνως.
Τέλος, τα περνάμε πάλι από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε 1 λίτρο φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry), σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.
Κόβουμε στο ίδιο μέγεθος κύβων τη mortadella, το emmental και το παστό. Περνάμε τα κρεατικά και το τυρί εναλλάξ σε σουβλάκια.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βραστό γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Αρωματίζουμε με το τριμμένο μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βυθίζουμε τα σουβλάκια στην μπεσαμέλ, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους. Στη συνέχεια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να κολλήσει καλά και μετά από το χτυπημένο αυγό, αλατοπιπερώνοντας συγχρόνως.
Τέλος, τα περνάμε πάλι από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε 1 λίτρο φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry), σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.