Stecconi di San Petronio

Εμφανίσεις: 10.499
Stecconi di San Petronio
Υλικά:
300 γρ. χοιρινό φιλέτο
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
300 γρ. γλώσσα παστή
200 γρ. mortadella (μορταδέλα) (σε ένα κομμάτι)
200 γρ. τυρί emmental (έμενταλ)
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
5 γρ. φασκόμηλο (1 κλαδάκι)

Υλικά για την μπεσαμέλ:
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι αυγού
1 πρέζα αλάτι
3 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες πιπέρι μαύρο | χοιρινό φιλέτο | συνταγή με αλάτι | συνταγή με γλώσσα παστή | χοιρινό φιλέτο συνταγές | Aspartame calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους περίπου 1 εκ. ανά πλευρά και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι, μία πρέζα αλάτι, πιπέρι και το φασκόμηλο. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε στο ίδιο μέγεθος κύβων τη mortadella, το emmental και το παστό. Περνάμε τα κρεατικά και  το τυρί εναλλάξ σε σουβλάκια.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βραστό γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Αρωματίζουμε με το τριμμένο μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βυθίζουμε τα σουβλάκια στην μπεσαμέλ, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους. Στη συνέχεια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να κολλήσει καλά και μετά από το χτυπημένο αυγό, αλατοπιπερώνοντας συγχρόνως.

Τέλος, τα περνάμε πάλι από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε 1 λίτρο φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry), σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες584
Πρωτεΐνες ζωικές35,28 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,84 γρ.
Υδατάνθρακες23,31 γρ.
Λιπαρά36,36 γρ.
Σάκχαρα4,24 γρ.
Φυτικές ίνες1,29 γρ.