Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τον φασιανό αφαιρώντας τα κόκκαλα από την πλευρά του κεφαλιού, αφήνοντας άθικτο το δέρμα και το στήθος. Στη συνέχεια, τραβάμε και αφαιρούμε το κόκκαλο του θώρακα.
Παίρνουμε το στήθος φασιανού και του κοτόπουλου και τα κόβουμε σε κύβους. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Έπειτα από 20 λεπτά, τα βγάζουμε, προσθέτουμε δύο παγάκια και την κρέμα γάλακτος και αλέθουμε ξανά.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα, το φουά γκρα και τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα τον ξεκοκκαλισμένο φασιανό και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Στη συνέχεια, κλείνουμε τις άκρες του παραλληλόγραμμου με τις φέτες του μπέικον. Τυλίγουμε δένουμε το ρολό με σπάγκο κουζίνας και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με αγκινάρες, πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια. Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκους σπόρους ροδιού.
Παίρνουμε το στήθος φασιανού και του κοτόπουλου και τα κόβουμε σε κύβους. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Έπειτα από 20 λεπτά, τα βγάζουμε, προσθέτουμε δύο παγάκια και την κρέμα γάλακτος και αλέθουμε ξανά.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα, το φουά γκρα και τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα τον ξεκοκκαλισμένο φασιανό και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Στη συνέχεια, κλείνουμε τις άκρες του παραλληλόγραμμου με τις φέτες του μπέικον. Τυλίγουμε δένουμε το ρολό με σπάγκο κουζίνας και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με αγκινάρες, πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια. Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκους σπόρους ροδιού.