Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί μόλις έχει ζεσταθεί το ρύζι και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί καλά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια λίγο - λίγο βραστό νερό, κρατώντας πάντα το ριζότο σε κρεμώδη υφή.
Ψιλοκόβουμε την κολοκύθα και την προσθέτουμε στο ριζότο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και μία πρέζα κουρκουμά.
Δύο λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος (σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία του ρυζιού) ρίχνουμε τον ξιφία και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το ριζότο γαρνιρισμένο με σπόρους ροδιού.
Προσθέτουμε στη συνέχεια λίγο - λίγο βραστό νερό, κρατώντας πάντα το ριζότο σε κρεμώδη υφή.
Ψιλοκόβουμε την κολοκύθα και την προσθέτουμε στο ριζότο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και μία πρέζα κουρκουμά.
Δύο λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος (σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία του ρυζιού) ρίχνουμε τον ξιφία και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το ριζότο γαρνιρισμένο με σπόρους ροδιού.