Ριζότο με καπνιστό ξιφία

Εμφανίσεις: 9.439
Ριζότο με καπνιστό ξιφία
Υλικά:
2 πρέζες κουρκουμά
100 γρ. ξιφίας καπνιστός
280 γρ. ρύζι για ριζότο
5 γρ. ξύσμα λεμονιού (ξύσμα από μισό λεμόνι)
20 γρ. βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ξερό μέτριο
150 γρ. κολοκύθα
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
1 ρόδι
1 πρέζα αλάτι
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)
3 γρ. μαϊντανός (7-8 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κρεμμύδι ξερό μέτριο | συνταγή με ρύζι για ριζότο | κολοκύθα συνταγή | συνταγές με ρύζι για ριζότο | ρύζι για ριζότο | Potato chips calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί μόλις έχει ζεσταθεί το ρύζι και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί καλά.

Προσθέτουμε στη συνέχεια λίγο - λίγο βραστό νερό, κρατώντας πάντα το ριζότο σε κρεμώδη υφή.

Ψιλοκόβουμε την κολοκύθα και την προσθέτουμε στο ριζότο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και μία πρέζα κουρκουμά.

Δύο λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος (σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία του ρυζιού) ρίχνουμε τον ξιφία και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το ριζότο γαρνιρισμένο με σπόρους ροδιού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες474
Πρωτεΐνες ζωικές4,99 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές93,58 γρ.
Υδατάνθρακες383,78 γρ.
Λιπαρά61,38 γρ.
Σάκχαρα17,48 γρ.
Φυτικές ίνες106,5 γρ.