Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, το κοτσάνι και το εσωτερικό «μούσι». Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε νερό όπου έχουμε ρίξει το χυμό του λεμονιού, ώστε να μη μαυρίσουν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις αντσούγιες, αφού προηγουμένως τους έχουμε βγάλει το κεντρικό οστό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτοντας στη συνέχεια τις αγκινάρες, αφού πρώτα τις στραγγίσουμε καλά και τις αντσούγιες.
Βράζουμε για 5 λεπτά με το σκεύος μας σκεπασμένο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Το ψήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό των λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε το ρύζι ώσπου να απορροφήσει το ζωμό και στο τέλος ανακατεύουμε και την Parmigiano-Reggiano.
Σερβίρουμε το ριζότο μας ζεστό το χειμώνα και αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με λεπτές φέτες από μανιτάρια τρούφες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις αντσούγιες, αφού προηγουμένως τους έχουμε βγάλει το κεντρικό οστό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτοντας στη συνέχεια τις αγκινάρες, αφού πρώτα τις στραγγίσουμε καλά και τις αντσούγιες.
Βράζουμε για 5 λεπτά με το σκεύος μας σκεπασμένο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Το ψήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό των λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε το ρύζι ώσπου να απορροφήσει το ζωμό και στο τέλος ανακατεύουμε και την Parmigiano-Reggiano.
Σερβίρουμε το ριζότο μας ζεστό το χειμώνα και αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με λεπτές φέτες από μανιτάρια τρούφες.