Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε τις γαρίδες (πρέπει να είναι μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους), αφαιρούμε τις ουρές και το κέλυφος και κόβουμε τον κορμό σε μικρούς κύβους.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε δύο φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο. Κατόπιν, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Πριν πάρει χρώμα, προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί και μόλις αρχίσει να κολλάει στα τοιχώματα, προσθέτουμε το κρασί.
Μόλις πάρει βράση και έχει εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών καυτό και το σαφράν διαλυμένο σε λίγο νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι μας να γίνει al dente και προσθέτουμε τις γαρίδες και τους κύβους της μελιτζάνας.
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρίχνουμε λίγο βούτυρο για να δώσει επιπλέον γεύση, ανακατεύοντας ελαφρά.
Αφήνουμε την κατσαρόλα μας σκεπασμένη με μια πετσέτα για λίγη ώρα και σερβίρουμε μόλις κρυώσει λίγο το ριζότο μας.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε δύο φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο. Κατόπιν, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Πριν πάρει χρώμα, προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί και μόλις αρχίσει να κολλάει στα τοιχώματα, προσθέτουμε το κρασί.
Μόλις πάρει βράση και έχει εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών καυτό και το σαφράν διαλυμένο σε λίγο νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι μας να γίνει al dente και προσθέτουμε τις γαρίδες και τους κύβους της μελιτζάνας.
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρίχνουμε λίγο βούτυρο για να δώσει επιπλέον γεύση, ανακατεύοντας ελαφρά.
Αφήνουμε την κατσαρόλα μας σκεπασμένη με μια πετσέτα για λίγη ώρα και σερβίρουμε μόλις κρυώσει λίγο το ριζότο μας.