Κίτρινο ριζότο με γαρίδες και τραγανή μελιτζάνα

Εμφανίσεις: 6.115
Κίτρινο ριζότο με γαρίδες και τραγανή μελιτζάνα
Υλικά:
350 γρ. ρύζι για ριζότο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
30 γρ. βούτυρο
500 γρ. γαρίδες νωπές
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
150 γρ. μελιτζάνες
75 ml κρασί λευκό (3/4 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
80 ml ελαιόλαδο
30 γρ. μαϊντανός
5 γρ. σαφράν (σκόνη)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με ρύζι για ριζότο | ρύζι για ριζότο | κρασί λευκό συνταγή | γαρίδες νωπές | ρύζι για ριζότο | Hare calories

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε τις γαρίδες (πρέπει να είναι μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους), αφαιρούμε τις ουρές και το κέλυφος και κόβουμε τον κορμό σε μικρούς κύβους.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε δύο φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο. Κατόπιν, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Πριν πάρει χρώμα, προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί και μόλις αρχίσει να κολλάει στα τοιχώματα, προσθέτουμε το κρασί.

Μόλις πάρει βράση και έχει εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών καυτό και το σαφράν διαλυμένο σε λίγο νερό.

Μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι μας να γίνει al dente και προσθέτουμε τις γαρίδες και τους κύβους της μελιτζάνας.

Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρίχνουμε λίγο βούτυρο για να δώσει επιπλέον γεύση, ανακατεύοντας ελαφρά.

Αφήνουμε την κατσαρόλα μας σκεπασμένη με μια πετσέτα για λίγη ώρα και σερβίρουμε μόλις κρυώσει λίγο το ριζότο μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες736
Πρωτεΐνες ζωικές17,06 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές71,15 γρ.
Υδατάνθρακες73,44 γρ.
Λιπαρά28,71 γρ.
Σάκχαρα2,49 γρ.
Φυτικές ίνες6,35 γρ.