Ριζότο με γαρίδες και κρέμα μπιζελιών

Εμφανίσεις: 4.216
Ριζότο με γαρίδες και κρέμα μπιζελιών
Υλικά:
300 γρ. ρύζι για ριζότο
60 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
40 γρ. βούτυρο
450 γρ. γαρίδες νωπές
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
200 γρ. αρακάς νωπός
1 πρέζα μαντζουράνα
5 γρ. μαϊντανός
1 πρέζα δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ρύζι για ριζότο συνταγή | βούτυρο | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγές | μαντζουράνα συνταγές | συνταγές με ρύζι για ριζότο | Pasteli calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το μισό σε μια μικρή κατσαρόλα με τον αρακά και μία κουτάλα από το ζωμό.

Όταν μαλακώσει ο αρακάς, μέσα στο ζωμό λιώνουμε τα ¾ από αυτόν ώστε να πάρουμε μια κρέμα, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα του ρυζιού.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.

Μαραίνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το λάδι και το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.

Καλύπτουμε το ρύζι με βραστό ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε εναλλάξ ζεστό ζωμό και την κρέμα του αρακά, ώσπου να βράσει το ρύζι.

Στο μεταξύ, αφού κρατήσουμε μερικές γαρίδες ολόκληρες για γαρνίρισμα, τις υπόλοιπες τις αποφλοιώνουμε και τους αφαιρούμε το κεφάλι. Κατόπιν τις κόβουμε σε κομμάτια.

Λίγα λεπτά πριν βράσει καλά το ρύζι, ρίχνουμε τις κομμένες γαρίδες και τον υπόλοιπο αρακά.

Αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ρύζι τα μυρωδικά μας, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την Parmigiano-Reggiano και το υπόλοιπο βούτυρο.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες, τις οποίες θα βράσουμε για λίγο στον ατμομάγειρα ή αν προτιμάμε, θα τις τηγανίσουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες584
Πρωτεΐνες ζωικές20,41 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές61,18 γρ.
Υδατάνθρακες69,94 γρ.
Λιπαρά14,03 γρ.
Σάκχαρα4,12 γρ.
Φυτικές ίνες3,46 γρ.