Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το μισό σε μια μικρή κατσαρόλα με τον αρακά και μία κουτάλα από το ζωμό.
Όταν μαλακώσει ο αρακάς, μέσα στο ζωμό λιώνουμε τα ¾ από αυτόν ώστε να πάρουμε μια κρέμα, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα του ρυζιού.
Ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.
Μαραίνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το λάδι και το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.
Καλύπτουμε το ρύζι με βραστό ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε εναλλάξ ζεστό ζωμό και την κρέμα του αρακά, ώσπου να βράσει το ρύζι.
Στο μεταξύ, αφού κρατήσουμε μερικές γαρίδες ολόκληρες για γαρνίρισμα, τις υπόλοιπες τις αποφλοιώνουμε και τους αφαιρούμε το κεφάλι. Κατόπιν τις κόβουμε σε κομμάτια.
Λίγα λεπτά πριν βράσει καλά το ρύζι, ρίχνουμε τις κομμένες γαρίδες και τον υπόλοιπο αρακά.
Αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ρύζι τα μυρωδικά μας, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την Parmigiano-Reggiano και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες, τις οποίες θα βράσουμε για λίγο στον ατμομάγειρα ή αν προτιμάμε, θα τις τηγανίσουμε.
Όταν μαλακώσει ο αρακάς, μέσα στο ζωμό λιώνουμε τα ¾ από αυτόν ώστε να πάρουμε μια κρέμα, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα του ρυζιού.
Ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους.
Μαραίνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το λάδι και το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.
Καλύπτουμε το ρύζι με βραστό ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε εναλλάξ ζεστό ζωμό και την κρέμα του αρακά, ώσπου να βράσει το ρύζι.
Στο μεταξύ, αφού κρατήσουμε μερικές γαρίδες ολόκληρες για γαρνίρισμα, τις υπόλοιπες τις αποφλοιώνουμε και τους αφαιρούμε το κεφάλι. Κατόπιν τις κόβουμε σε κομμάτια.
Λίγα λεπτά πριν βράσει καλά το ρύζι, ρίχνουμε τις κομμένες γαρίδες και τον υπόλοιπο αρακά.
Αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ρύζι τα μυρωδικά μας, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την Parmigiano-Reggiano και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες, τις οποίες θα βράσουμε για λίγο στον ατμομάγειρα ή αν προτιμάμε, θα τις τηγανίσουμε.