Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, προσθέτοντας και λίγο ζωμό για να μην πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε σε ψηλή θερμοκρασία. Κατόπιν, προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό ζωμό.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βγάζουμε τις καρδιές τους με πολύ κοφτερό μαχαίρι ή ειδικό εργαλείο. Κατόπιν τις ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους και τις ρίχνουμε κι αυτές στο ριζότο.
Προσθέτουμε και το θυμάρι με το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας και τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό.
Ανακατεύουμε την Parmigiano-Reggiano με το τυρί crescenza και τα ρίχνουμε πάνω από το ριζότο μας μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας αν θέλουμε επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε σε ψηλή θερμοκρασία. Κατόπιν, προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό ζωμό.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βγάζουμε τις καρδιές τους με πολύ κοφτερό μαχαίρι ή ειδικό εργαλείο. Κατόπιν τις ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους και τις ρίχνουμε κι αυτές στο ριζότο.
Προσθέτουμε και το θυμάρι με το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας και τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό.
Ανακατεύουμε την Parmigiano-Reggiano με το τυρί crescenza και τα ρίχνουμε πάνω από το ριζότο μας μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας αν θέλουμε επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.