Ριζότο με καρδιές αγκινάρας και τυρί crescenza

Εμφανίσεις: 4.553
Ριζότο με καρδιές αγκινάρας και τυρί crescenza
Υλικά:
100 γρ. τυρί crescenza (κρεσένζα)
280 γρ. ρύζι για ριζότο
30 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
1,2 λίτρο ζωμός λαχανικών
5 γρ. ξύσμα λεμονιού
30 γρ. βούτυρο
4 τεμ. αγκινάρες
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες θυμάρι αποξηραμένο συνταγή | ξύσμα λεμονιού | συνταγές με ρύζι για ριζότο | συνταγή με τυρί crescenza (κρεσένζα) | τυρί crescenza (κρεσένζα) | Sorbet calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, προσθέτοντας και λίγο ζωμό για να μην πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε σε ψηλή θερμοκρασία. Κατόπιν, προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό ζωμό.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βγάζουμε τις καρδιές τους με πολύ κοφτερό μαχαίρι ή ειδικό εργαλείο. Κατόπιν τις ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους και τις ρίχνουμε κι αυτές στο ριζότο.

Προσθέτουμε και το θυμάρι με το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας και τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό.

Ανακατεύουμε την Parmigiano-Reggiano με το τυρί crescenza και τα ρίχνουμε πάνω από το ριζότο μας μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας αν θέλουμε επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες488
Πρωτεΐνες ζωικές6,6 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές58,32 γρ.
Υδατάνθρακες66,74 γρ.
Λιπαρά16,1 γρ.
Σάκχαρα3,23 γρ.
Φυτικές ίνες11,83 γρ.