Ριζότο με κολοκύθα

Εμφανίσεις: 4.502
Ριζότο με κολοκύθα
Υλικά:
300 γρ. ρύζι για ριζότο
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
1,5 λίτρο ζωμός μοσχάρι
100 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
400 γρ. κολοκύθα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες βούτυρο | κολοκύθα | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγές | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | κρεμμύδι ξερό μέτριο | Sardines calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε προσεκτικά την κολοκύθα από την εξωτερική φλούδα και τους σπόρους και την κόβουμε σε κύβους.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει το μισό βούτυρο και τη σκελίδα του σκόρδου και αφήνουμε να σοταριστούν.

Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζωμό αν χρειάζεται.

Κατόπιν, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 1 λεπτό να σοταριστεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Τέλος, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει το ρύζι.

Μόλις βγάλουμε το σκεύος μας από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και την Parmigiano-Reggiano και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες640
Πρωτεΐνες ζωικές12,7 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές58 γρ.
Υδατάνθρακες76,36 γρ.
Λιπαρά29,23 γρ.
Σάκχαρα8,95 γρ.
Φυτικές ίνες9,38 γρ.